Ο Sfera 98,9

Η ιστορία του σταθμού

Ο Σταθμός έκανε την εμφάνιση του στη μπάντα των χιώτικων ερτζιανών το 1992 ως top fm και σήμερα καλύπτει με την εμβέλεια του τη Χίο και τα παράλια των γειτονικών νησιών Σάμου και Ικαρίας.

Σύντομα καθιερώθηκε στη συνείδηση των ακροατών για το πλούσιο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο του με επιλεγμένες μουσικές του Ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.
Από την συχνότητα του και σε συνεργασία με τα πιο έγκυρα μουσικά γραφεία παραγωγών, ακούστηκαν αποκλειστικά μουσικά κομμάτια και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου.

Από τον Φεβρουάριο του 2000 ο TOP FM μπήκε στο χορό των συνεργασιών με τους κορυφαίους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πρωτεύουσας με επιλεκτική αναμετάδοση προγράμματος, συμπληρωματικά πάντοτε στο ζωντανό τοπικό του πρόγραμμα.

Η πρώτη μεγάλη συνεργασία με τον ΜΕΛΩΔΙΑ FM έκλεισε τον Ιούλιο του 2000 Δύο μήνες αργότερα εξασφάλισε για τη Χίο τη συνεργασία του με τον ALPHA NEWS τον Νοέμβριο του 2002 ο TOP FM συνεχίζει την κούρσα των συνεργασιών του με τον FLASH 96.

Τον Ιούνιο του 2008 ο TOP FM κλείνει την επόμενη συνεργασία του με τον SFERA 102,2 όπου και μετονομάζετε σε SFERA 989 συνεργασία που παράλληλα με το τοπικό πρόγραμμα του σταθμού τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στους Χιώτες ακροατές άλλα και στους ακροατές που τον ακούν μέσα από το INTERNET.