Βιογραφία | Νίκος Βέρτης

Aug 21, 2018 No Comments by

Ο Νίκος Βέρτης γεννήθηκε στην Ολλανδία σαν σήμερα και από πολύ μικρός ασχολήθηκε με την μουσική.

Παίζει μπουζούκι από 7 χρονών και η πρώτη του επαφή με το τραγούδι έγινε σε ηλικία μόλις 15 ετών.

Ξεκίνησε να τραγουδά σε μικρά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας. Το 2002 ξεχώρισε τόσο στο καλοκαιρινό όσο και στο χειμερινό σχήμα του “ΡΟΔΟΝ” όπου και έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2003!

Τον Φεβρουάριο του 2003 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Πολύ απότομα βραδιάζει”. Τραγούδια όπως το “Αστέρι μου”, το “Πολύ απότομα βραδιάζει”, το “Αν φύγεις” αλλά και το “Σαν τρελός σε αγαπάω” έγιναν τεράστιες μουσικές επιτυχίες και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο Νίκος έδωσε αμέσως το στίγμα του στην δισκογραφία και την νυχτερινή διασκέδαση!

Τον χειμώνα 2003 – 2004 έρχεται στην Αθήνα όπου συνεργάζεται με την Πέγκυ Ζήνα στο “Απόλλων” με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η συνεργασία τους μάλιστα σφραγίστηκε με δύο ντουέτα, το “Είμαστε χώρια” και το “Χανόμαστε”, δυο ακόμη μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες…

Στην 3η απονομή των βραβείων ΑΡΙΩΝ, ο Νίκος Βέρτης παίρνει το Βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη για το 2003!

Τον Μάιο του 2004 ο Νίκος ξεκινά μια σειρά πολύ πετυχημένων εμφανίσεων στο “ΡΟΔΟΝ” της Θεσσαλονίκης οι οποίες παρατείνονται μέχρι και τον Αύγουστο!

Τον Σεπτέμβριο του 2004 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός δίσκος, “Πάμε ψυχή μου” με τραγούδια του Γιώργου Θεοφάνους και αμέσως γνωρίζει μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό! Τραγούδια όπως το ομότιτλο, το “Πως τολμάς”, το “Θυμάμαι”, το “Σε μένα” κ.α. έχουν γίνει επιτυχίες! http://www.youtube.com/watch?v=H43c1XLJA-w

Την ίδια περίοδο, ο Νίκος ξεκινά τις εμφανίσεις του στο POSIDONIO, οι οποίες στέφθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο κόσμος του έδειξε την αγάπη του γεμίζοντας ασφυκτικά το μαγαζί κάθε βράδυ έως τον Οκτώβριο 2008 όπου σταμάτησε την συνεργασία του ! Το χρονικό διάστημα Μαρτίου- Απριλίου 2008 εμφανίστηκε στο μαγαζί ΟΡΑΜΑ της συμπρωτεύουσας σημειώνοντας ακόμη μια φορά μεγάλη επιτυχία.

Στην 4η απονομή των βραβείων ΑΡΙΩΝ, ο Νίκος Βέρτης είναι υποψήφιος στην κατηγορία του Καλύτερου Λαϊκού Τραγουδιστή.

Το καλοκαίρι του 2005 κυκλοφορεί το πλατινένιο single “Πες το μου ξανά” και γίνεται το τραγούδι της χρονιάς!

Το Δεκέμβριο του 2005 κυκλοφορεί το πλατινένιο album “Πως περνάω τα βράδια μόνος”, σε μουσική του Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους του Ηλία Φιλίππου, με μεγάλες επιτυχίες όπως το “Πες το μου ξανά”, “Ποια εσύ”, “Πώς να το εξηγήσω”, “Δεν σε νοιάζει”, “Κάποτε θα δεις”, κ.ά.

Το 2006 ο Νίκος Βέρτης καθιερώνεται ως ένα από τα πρώτα ονόματα κάνοντας ένα απίστευτο ρεκόρ! Δέκα μήνες σεζόν στο μαγαζί που εμφανίζεται με τρομερή επιτυχία!

Το Μάρτη του 2007 απομονώνεται με τους συνεργάτες του σε ένα σαλέ στη Βασιλίτσα Γρεβενών και ηχογραφεί εκεί (κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα) τη νέα του δισκογραφική δουλειά. Τον Μάιο κυκλοφορεί το album “Μόνο για σένα”. Το ομότιτλο τραγούδι και το “Μάτια μου γλυκά” γίνονται τα hits του καλοκαιριού. Δυο μήνες μετά την κυκλοφορία γίνεται πλατινένιο το album και αρχές 2008 γίνεται διπλά πλατινένιο…

Ο Νίκος Βέρτης αναμφισβήτητα γίνεται ο τραγουδιστής της χρονιάς!

Τον Οκτώβριο του 2007, κυκλοφορεί το τρίτο κατά σειρά video clip από το album, το “Δεν μ’ αγαπάς”.

Τον Ιούνιο του 2008 παραλαμβάνει το βραβείο για το καλύτερο video clip στην κατηγορία σύγχρονο λαϊκό, από το μουσικό κανάλι MAD.

Εκεί έγινε και η παρουσίαση του νέου του τραγουδιού, “Όνειρο αληθινό”.

Μετά την επιτυχία του στο Posidonio τον Οκτώβριο του 2008 ξεκινάει για την παγκόσμια περιοδεία του σε Αυστραλία, Αμερική, Καναδά και Ευρώπη.

Τελευταίος σταθμός των συναυλιών, ήταν το Λονδίνο στις 17/01/2009.

Το Μάρτιο παρέλαβε το ετήσιο βραβείο “ΧΡΥΣΗ ΠΟΡΕΙΑ” για τη μέχρι τώρα προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.

Στα τέλη του ίδιου μήνα, κυκλοφορεί και ο νέος του δίσκος, με τίτλο “Όλα είναι εδώ”.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Αντώνης Βαρδής, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, η Βίκυ Γεροθόδωρου, ο Δημήτρης Δέκος, ο Νίκος Γρίτσης, ο Παναγιώτης Παυλής, οΑδάμος και ο ίδιος ο Νίκος Βέρτης, υπογράφουν τα 12 τραγούδια που εμπεριέχονται σε αυτόν .

Τραγούδια όπως το “Να μ’ αγαπάς” , το “Δεν τελειώσαμε” έχουν γίνει μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες. Μέρα με την μέρα ο κόσμος αγαπά όλο κ περισσότερο τα τραγούδια του δίσκου .

Λίγο μετά το Πάσχα, συγκεκριμένα στις 23 Απριλίου2009 , ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στο “Κέντρο Αθηνών”, για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας σε καλοκαιρινή σεζόν οι οποίες συνεχίζονται με επιτυχία καθώς ο κόσμος για άλλη μια φορά δείχνει την αγάπη του γεμίζοντας κάθε βράδυ το μαγαζί . Σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία αυτή είναι η ανακαίνιση που έγινε στο κέντρο Αθηνών η οποία δημιούργησε τις καλύτερες προϋποθέσεις για την παρουσίαση του μουσικού προγράμματος δίνοντας νέα πνοή και ευχάριστο κλίμα.

Στις 9 Μαΐου 2010 ο ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΤΗΣ ολοκληρώνει την σειρά εμφανίσεων κάνοντας ένα νέο απίστευτο ρεκόρ! Σχεδόν δεκατρείς μήνες σεζόν στο “Κέντρο Αθηνών” με τρομερή επιτυχία!

Ο Νίκος Βέρτης, παράλληλα με την προετοιμασία και τις πρόβες για τις επικείμενες εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη, συνεργάστηκε με τη Νατάσα Θεοδωρίδου για ένα νέο τραγούδι σε μουσική και στίχους του Γιώργου Μουκίδη, με τίτλο “Ένα φίλο μου καλό να βρω”. Πρόκειται για ένα τραγούδι που συνδυάζει το λαϊκό και τον μοντέρνο ήχο.

Την Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010, ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στο “ΟΡΑΜΑ” Θεσσαλονίκης, έχοντας γεμίσει τις μπαταρίες του, με πολύ όρεξη και κέφι να προσφέρει στο κοινό της Θεσσαλονίκης την καλύτερη διασκέδαση!

Στις 17 Οκτώβρη ολοκληρώνει με επιτυχία τις εμφανίσεις στο μαγαζί που εμφανίζεται και ετοιμάζεται για μοναδικές εμφανίσεις σε Κύπρο, Γερμανία, Ολλανδία με τελευταία στάση στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας στις 3 Απριλίου 2011. Τον ίδιο χρόνο κυκλοφορεί το άλμπουμ του «Είμαι μαζί σου», το οποίο γίνεται τριπλά πλατινένιο, ενώ 2 χρόνια αργότερα, το 2013 κυκλοφορεί το «Προτάσεις», μια συλλογή εξαιρετικών τραγουδιών, διαλεγμένα ένα-ένα από τον ίδιο τον Νίκο Βέρτη ώστε να ανοίξει νέους μουσικούς δρόμους και να προτείνει κάτι καινούργιο στο κοινό που τον ακολουθεί εδώ και δέκα χρόνια δισκογραφικής καριέρας.

Από το άλμπουμ ξεχωρίζει αμέσως το τραγούδι «Αδιαφορείς», που γίνεται μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία, ενώ στον δίσκο υπάρχουν άλλα δέκα τραγούδια γραμμένα από εξαιρετικούς και ευαίσθητους δημιουργούς. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στα περισσότερα τραγούδια τη μουσική υπογράφει ο ίδιος ο Νίκος Βέρτης, ο οποίος μάλιστα στο τραγούδι «Να Χαμογελάσω» έχει γράψει και τους στίχους.

Το καλοκαίρι του 2013 ο Νίκος Βέρτης κλείνει 10 επιτυχημένα χρόνια στη δισκογραφία και το γιορτάζει με μία πανελλαδική περιοδεία, ένα εγχείρημα που επιχειρεί για πρώτη φορά. Αποτελείται από δώδεκα συναυλίες σε μεγάλες πόλεις με σκοπό να διασκεδάσει και να έρθει πιο κοντά στο κοινό της επαρχίας.

Το 2015 ο Βέρτης αποχώρησε μετά από πολλά χρόνια από την Cobalt Music υπέγραψε συμβόλαιο με την Heaven Music.

Εκεί δημιουργεί τον καινούριο του δίσκο με τίτλο «Νίκος Βέρτης» όπου γίνεται μεγάλη επιτυχία όπου ο ίδιος υπογράφει την μουσική αλλά και τους στίχους του τραγουδιού «Να’ξερες». Μαζί με τον Νίκο Σαλέα υπογράφουν την μουσική του τραγουδιού «Αν θυμάσαι». Μερικοί από τους στιχουργούς που συνεργάζεται είναι η Όλγα Βλαχοπούλου,ο Γιώργος Τσοπάνης,η Βίκυ Γεροθόδωρου και ο Βασίλης Γιαννόπουλος.

Στις 27/11 του 2015 ο Νίκος Βέρτης πραγματοποίησε μια φαντασμαγορική πρεμιέρα στο Κέντρο Αθηνών και έκανε και πάλι το συγκεκριμένο μαγαζί στέκι για τη νυχτερινή Αθήνα. Μέχρι τα μέσα Απριλίου του 2016 όλοι οι δρόμοι της Αθήνας οδηγούσαν στο Κέντρο Αθηνών γιατί ο αγαπημένος καλλιτέχνες παρουσίαζε εκεί ένα πρόγραμμα που λίγοι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν και φυσικά να διεκπεραιώσουν.

Στις 12/8 του 2016 ο Νίκος Βέρτης ανηφόρισε για μια ακόμα φορά στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη κι έκανε πρεμιέρα στο Όραμα για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων. Οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκαν την 1η Οκτώβρη και τα σχέδια για το χειμώνα στην Αθήνα είχαν ήδη μπει σε σειρά.

Στις 16 Δεκέμβρη του 2016 ο Νίκος Βέρτης ξεκίνησε εμφανίσεις στο ολοκαίνουριο ΥΤΟΝ, ανανεωμένος, έχοντας μαζί του όλες τις μεγάλες, νέες και παλαιότερες, επιτυχίες του και μας ταξίδεψε με την άψογη φωνή και το αστείρευτο ταλέντο του. Ύστερα από παράταση, οι εμφανίσεις του εκεί ολοκληρώθηκαν στις 27/5.

Τις μέρες εκείνες ο καλλιτέχνες που έχει πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα, προσέθεσε ακόμα μία στο βιογραφικό του. Συγκεκριμένα ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας κατά των ναρκωτικών ανακοίνωσε πως ο Νίκος Βέρτης είναι ο πρέσβης καταπολέμησης των ναρκωτικών στη Ρουμανία.

Το Ιούνιο ο Νίκος Βέρτης επανήλθε με κάτι καινούργιο. Ο λόγος για το ολοκαίνουργιο τραγούδι που φέρει το τίτλο “Ερωτευμένος”. Την μουσική έχει γράψει ο Idan Raichel και τους στίχους ο Γιώργος Τσοπάνης.

Στις 11/8 ήρθε η ώρα για την πρεμιέρα του και πάλι στο Όραμα της Θεσσαλονίκης η οποία στέφθηκε με τεράστια επιτυχία. Οι εμφανίσεις του εκεί συνεχίστηκαν με τεράστια προσέλευση κόσμου!

Στις 3/11/2017 ο Νίκος Βέρτης έκανε πρεμιέρα στο YTON και από την πρώτη μέρα έβαλε τη δική του σφραγίδα στην Αθηναϊκή διασκέδαση της σεζόν.

Η νέα του επιτυχία “Αν μ’ αγάπησες” κυκλοφόρησε φυσικά από την Heaven Music σε στίχους Γιώργου Τσοπάνη και μουσική Νίκου Βέρτη & Νίκου Σαλέα και αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή.

Λίγο μετά, μέσα στο Δεκέμβρη, ο Νίκος Βέρτης μας παρουσίασε το νέο του album με 9 νέα τραγούδια που τη μουσική δημιούργησε ο ίδιος αλλά και συνθέτες όπως ο Νίκος Σαλέας, Δημήτρης Δέκος, Νίκος Ράλλης, Τάσος Παναγής και ο Idan Raichel. Τους στίχους των τραγουδιών έγραψαν οι καταξιωμένοι Γιώργος Τσοπάνης και Όλγα Βλαχοπούλου αλλά κι ο ίδιος.

Οι εμφανίσεις του στο ΥΤΟΝ the music show ολοκληρώθηκαν στις 10 Ιουνίου. Ο καλλιτέχνης ανακοίνωσε άμεσα την έναρξη των προγραμματισμένων εμφανίσεών του στο Orama της Θεσσαλονίκης για ακόμη μία χρονιά. Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στις 10/8.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το νέο του single, μέσα από το πρόσφατο άλμπουμ του, με τίτλο «Πρόσεχε Καλά» σε μουσική και στίχους δικούς του.

Δισκογραφία:

Άλμπουμς:

• 2003: Πολύ απότομα βραδιάζει (πλατινένιο)

• 2004: Πάμε ψυχή μου (πλατινένιο)

• 2005: Πώς περνάω τα βράδια μόνος (πλατινένιο)

• 2005: Πώς περνάω τα βράδια μόνος (Special Edition)

• 2007: Μόνο για σένα (2 φορές πλατινένιο)

• 2007: Μόνο για σένα (Special Deluxe Edition)

• 2009: Όλα είναι εδώ (4 φορές πλατινένιο)

• 2011: Είμαι μαζί σου (3 φορές πλατινένιο)

• 2013: Προτάσεις (πλατινένιο)

• 2015: Νίκος Βέρτης

• 2017: Ερωτευμένος

Singles:

• 2005: Πες το μου ξανά (πλατινένιο)

• 2008: Όνειρο αληθινό

• 2017: Ερωτευμένος

 

Πηγές:

http://www.nikosvertis.com

Προσαρμογή- Επιμέλεια: Ελένη Κεφαλληνού, Αθανασία Βογιάρη

SFERA ΝΕΑ

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Βιογραφία | Νίκος Βέρτης”

Leave a Reply