Συνέντευξη | REC: «Αν ένα συγκρότημα αλλάξει ή διαλυθεί, αυτό γίνεται λόγω φιλοδοξιών!!!»

Mar 16, 2017 No Comments by

Είναι οι REC… και αποτελούνται από τον Άρη, την Ξένια και τον Mike! Με αφορμή το ολοκαίνουργιο τραγούδι τους “Μείνε” παραχώρησαν στο Tralala.gr και στη Σοφία Μπεκιάρη μια αποκλειστική συνέντευξη! Τρεις διαφορετικές αλλά παράλληλες τόσο ταιριαστές προσωπικότητες έχουν ως στόχο την δημιουργία όμορφων τραγουδιών!

Οι REC μίλησαν για όλα… πόσο εύκολο είναι να συνυπάρχουν ως γκρούπ, τι είναι γι’ αυτούς επιτυχία, ανταγωνισμός υπάρχει στον χώρο αυτό, χρήματα κερδίζουν και τελικά πόσο αλλάζει τη ζωή ενός καλλιτέχνη ο ερχομός ενός μωρού;;;

Απολαύστε τους αμέσως τώρα!

Χαίρομαι πολύ που επιτέλους κάνουμε αυτή τη συνέντευξη γιατί έχουμε πολύ καιρό να τα πούμε!

Άρης: Όντως… μας λείψατε!

Θέλω αρχικά να μου πείτε πως είστε και τι κάνετε αυτή την περίοδο.

Άρης: Έχουμε κλείσει πεντέμισι χρόνια ύπαρξης ως REC και νομίζω ότι είμαστε στην καλύτερη φάση μας.

Είναι δύσκολο για τα groups σήμερα να έχουν διάρκεια!

Άρης: Ναι, είναι πολύ δύσκολο, έχουμε περάσει κι εμείς πολλά όμως δείξαμε ότι είμαστε σαν ένα καλό καράβι… είχαμε καλά στεγανά και ο καπετάνιος μπόρεσε να μας οδηγήσει στο σωστό δρόμο. Είμαστε παιδιά της κρίσης και μπορούμε να αντέξουμε. Τώρα ζούμε σε ήρεμα «νερά» και το καταφέραμε γιατί είμαστε και οι τρεις μια οικογένεια, το κλίμα μεταξύ μας είναι που μας βοηθάει να πηγαίνουμε μπροστά. Είμαστε πιο πολύ φίλοι παρά συνεργάτες.

Mike: Επίσης, μεγαλώνουμε και ομορφαίνουμε και αυτό μας δίνει ένα boost! (γέλια)
Πόσο εύκολο είναι τελικά το να συνυπάρχουν αρμονικά τρεις διαφορετικές προσωπικότητες;

Άρης: Φυσικά και δεν είναι κάτι εύκολο. Όμως όταν μιλάμε για μια ομάδα, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή, για να μπορέσει να υπάρχει αρμονία μέσα της και να πηγαίνουν καλά τα πράγματα, χρειάζεται να κρατούνται κάποιες ισορροπίες.

Ξένια: Νομίζω πως και η χημεία παίζει τεράστιο ρόλο. Εμείς έχουμε καλή χημεία μεταξύ μας και μας βοηθάει πολύ αυτό.

Η ψυχολογία του καλλιτέχνη όμως είναι λίγο διαφορετική και πιο ευάλωτη. Έτσι δεν είναι;

Άρης: Ισχύει αυτό που λες γιατί ο καλλιτέχνης «τρέφεται» από το χειροκρότημα του κοινού. Απ’ την άλλη ποτέ κανένα συγκρότημα δεν διαλύθηκε από ανασφάλεια. Αν ένα συγκρότημα αλλάξει ή διαλυθεί, αυτό γίνεται λόγω φιλοδοξιών. Την ανασφάλεια την βρίσκω πολύ ωραία γιατί δείχνει ότι ενδιαφέρεσαι γι’ αυτό που κάνεις, εμείς καθόμαστε με τον Mike και την Ξένια και το συζητάμε όταν αντιληφθούμε ότι νιώθουμε έτσι. Εγώ στους REC δεν είμαι «αρχηγός», είμαι –αν θες- πρώτος μεταξύ ίσων. Στην τελική είναι και στάση ζωής, κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται για να ανήκουν σε σύνολα, ενώ κάποιοι άλλοι για να είναι solo και είναι καλό που υπάρχουν και τα δύο.

Μου ανέφερες ότι έχετε περάσει δυσκολίες σαν group… Όμως παρατηρώ ότι η μετάβαση σας στην νέα φάση των REC -με την Ξένια στο συγκρότημα- έγινε γρήγορα κι επιτυχημένα, παρόλο που με την πρώτη σας τραγουδίστρια είχατε ήδη διαγράψει μια πολύ δυνατή πορεία.

Άρης: Εκεί παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο «καπετάνιος» που έλεγα και πριν. Δεν θέλω να περιαυτολογώ αλλά αυτό το παίρνω πάνω μου ως επίτευγμα! Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η Ξένια ως νέο μέλος των REC, λειτούργησαν όλα τόσο καλά και ο κόσμος αντιλήφθηκε ότι οι REC είναι αυτό που ακούς κι όχι απαραίτητα αυτό που βλέπεις. Η πορεία της Ξένιας ήταν πιο δύσκολη γιατί ήρθε και προστέθηκε σε ένα ήδη υπάρχον σχήμα και εκεί της βγάζουμε το καπέλο κι εγώ κι ο Mike. Τα πήγε περίφημα, δεν ασχολήθηκε ποτέ με το τι έκανε η προηγούμενη τραγουδίστρια και την ενδιέφερε μόνο να δίνει τον καλύτερο εαυτό της. Μπορεί να βοήθησε και η τύχη, η σκληρή δουλειά ή οι φωνητικές δυνατότητες της Ξένιας και το αποτέλεσμα ήταν πως ήρθαν σημαντικές επιτυχίες. Οι REC έχουν ταυτότητα και ο κόσμος γνωρίζει πια πολύ καλά ποιοι ακριβώς είμαστε.

Ξένια πως κατάφερες να αποφύγεις την παγίδα του να κοιτάξεις την πορεία της προηγούμενης κοπέλας και να αφοσιωθείς στην δική σου μέσα στους REC;

Ξένια: Εξαρτάται από τον άνθρωπο, εγώ είμαι έτσι σαν άνθρωπος. Με ενδιέφερε πολύ να προσθέσω κάτι καινούριο, δικό μου στο σύνολο που λέγεται REC. Με βοήθησαν πολύ τα παιδιά, και ο Άρης και ο Mike ήταν συνέχεια δίπλα μου. Μας νοιάζει το μέλλον κι όχι το παρελθόν, προσπαθούμε να δημιουργούμε προϋποθέσεις για καλύτερα και πιο μεγάλα πράγματα μελλοντικά.

Mike: Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο η στάση της αυτή στο να την επιλέξουμε να μπει στους REC. Ήθελε να τα κάνει όλα από την αρχή, να δείξει ότι ήρθε για να προσφέρει από την πρώτη μέρα μέχρι όπου φτάσουμε.

Άρης: Η Ξένια «κόλλησε» μαζί μας γιατί κι εμείς σαν χαρακτήρες είμαστε έτσι.

Ανταγωνισμός στο κομμάτι της δουλειάς σας υπάρχει; Πως αντιμετωπίζετε τους συναδέλφους σας;

Άρης: Δυστυχώς δεν υπάρχει καθόλου καλλιτεχνικός ανταγωνισμός. Λέω δυστυχώς γιατί αν υπήρχε θα κάναμε καλύτερο focus πάνω στη δουλειά μας. Βιώνουμε μια φάση που τα συγκροτήματα γενικότερα είναι λίγο χαμένα στο θολό μουσικό τοπίο. Ίσως έχουν χαθεί οι στόχοι, ίσως φταίνε οι εποχές… Για παράδειγμα μπορώ να σου πω ότι με τους Vegas και τους Otherview είμαστε πολύ φίλοι, μιλάμε στο τηλέφωνο σε πολύ συχνή βάση και είναι λες κι έχουμε επιλέξει να κάνουμε τρία εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το μόνο που θα μπορούσε να μας φέρει σε «σύγκριση» είναι το ότι είμαστε συγκροτήματα, κατά τα άλλα κάνουμε τελείως διαφορετικά πράγματα. Παλιότερα υπήρχαν μεγαλύτερες ομοιότητες, άκουγες REC και μπορεί να μπερδευόσουν και να νόμιζες πως ακούς Stavento. Πραγματικά θα ήθελα να υπήρχε ένας ανταγωνισμός μόνο και μόνο για να γελάμε! Δημιουργούνται πολλές φορές σήμερα μερικές βλακώδεις μονόπλευρες κόντρες μόνο και μόνο για να μας προκαλέσουν, δεν μας ενδιαφέρουν αυτά και δεν μας αγγίζουν.

Πόσο εύκολο είναι το να μην σας επηρεάζουν όλα αυτά;

Mike: Όταν μαθαίνουμε γι’ αυτά, είναι σαν να μαθαίνουμε την άχρηστη πληροφορία της ημέρας!

Άρης: Εγώ κάθε μέρα σκοντάφτω στο δρόμο από απροσεξία… Πιο πολύ με ενδιαφέρει να μην σκοντάψω στο δρόμο, παρά να μην γράφονται αρνητικά σχόλια για μας. Σου το είπα και πιο πριν, δεν μας αγγίζουν αυτά… Ίσως να μας στενοχωρούν λίγο γιατί σήμερα καθόμαστε κι αναλωνόμαστε σε αυτά με αποτέλεσμα να μένουμε στάσιμοι και να μην βοηθάμε την -ούτως ή άλλως- δύσκολη κατάσταση. Η ουσία είναι να κάνουμε καλή μουσική και συνεχώς απομακρυνόμαστε από αυτήν.

Πώς αντιμετωπίζει η μουσική βιομηχανία τα groups σήμερα; Είναι πιο δύσκολα τα πράγματα γι’ αυτά από ότι για τους solo καλλιτέχνες;

Άρης: Την προσοχή την τραβάνε περισσότερο οι solo καλλιτέχνες. Δεν είναι όμως δύσκολο να επιβιώσουμε στη μουσική βιομηχανία γιατί εξαρτάται από το αν θα γράψουμε επιτυχίες. Το πόσο μεγάλες θα είναι αυτές θα το κρίνει ο κόσμος… Το λέω αυτό γιατί σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο που την επιτυχία την ερμηνεύει ο καθένας όπως γουστάρει. Είναι γεγονός πως είναι πολύ πιο εύκολο ο ακροατής να ταυτιστεί με έναν καλλιτέχνη παρά με ένα συγκρότημα. Απ’ την άλλη έχουμε και πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους solo καλλιτέχνες, όπως το ότι τα αγόρια μπορούν εύκολα να λατρέψουν την τραγουδίστριά μας, ή τα κορίτσια τον τραγουδιστή μας. (γέλια) Έχουμε τη δύναμη των solo καλλιτεχνών επί τρία.

Επειδή μου ανέφερες τη λέξη «επιτυχία» αρκετές φορές, θέλω να μου πεις τι είναι επιτυχία για εσάς εν έτη 2017.

Άρης: Επιτυχία είναι κάθε μέρα που θα είμαστε έξω και θα κάνουμε τη δουλειά μας να είμαστε χαμογελαστοί και φυσικά υγιείς. Προσωπικά επιτυχία για μένα είναι να μπορώ να γυρίζω κάθε μέρα με ένα δώρο στη κόρη μου! (γέλια) Από κει και πέρα η καλλιτεχνική επιτυχία σε ένα τραγούδι δεν είναι οι προβολές ή το ραδιοφωνικό airplay… δεν είναι οτιδήποτε εξαγοράζεται ή τροποποιείται. Είναι το να βγαίνεις έξω από το σπίτι σου να σε σταματάει ένα πιτσιρίκι ή ένας μεγαλύτερος και να σου λέει ότι το τραγούδι που έβγαλες το γουστάρει. Είμαστε από τους ευλογημένους σ’ αυτό το χώρο γιατί ο κόσμος χορεύει όταν λέμε τα δικά μας τραγούδια περισσότερο απ’ ότι όταν λέμε τραγούδια άλλων. Πίστεψε με, έχουμε κάνει καλή επιλογή και στα τραγούδια των υπολοίπων. Αυτό είναι επιτυχία για μας!! Δυστυχώς βλέπω πως σήμερα έχουμε φτάσει να λέμε επιτυχία ότι βολεύει τον καθένα…

Αποφέρει καλά χρήματα αυτός ο χώρος; Αρκούν στους καλλιτέχνες;

Άρης: Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί ως Rec είμαστε μια «μηχανή» που αποφέρει λεφτά. Ναι, βγάζουμε λεφτά και το λέω γνωρίζοντας τη κατάσταση που ζούμε. Θα ήμασταν τουλάχιστον αναιδείς απέναντι στο κοινό, εάν λέγαμε ότι δεν βγάζουμε λεφτά απ’ τη δουλειά μας. Είμαστε πολύ καλά από κει και πέρα όμως έχουμε τους φόρους που υπάρχουν, τις υποχρεώσεις απέναντι στα video clips, στην παραγωγή, στους συνεργάτες και άλλα. Μπορούμε τουλάχιστον να μην κάνουμε και τρίτη δουλειά… γιατί δεύτερη κάνουμε, για να μπορούμε να υπάρχουμε στη δισκογραφία. Εγώ, ας πούμε, είμαι marketing manager, ο Mike είναι καθηγητής φωνητικής και η Ξένια ασχολείται με διάφορα άλλα. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας και τους ανθρώπους που είναι κοντά μας γιατί χάρις αυτούς εμείς μπορούμε και στηρίζουμε το όνειρο μας. Την υγεία μας την έχουμε, θα έρθουν όμορφες μέρες… κι αν δεν έρθουν θα τις δημιουργήσουμε!

Ενδιαφέρον αυτό που λες… ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που σας στηρίζουν και τι ακριβώς κάνουν;

Άρης: Αυτή τη στιγμή έχουμε στην ομάδα μας έναν άνθρωπο, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους παραγωγούς γενικότερα της Ελλάδας και πάνω του έχουμε στηρίξει κάποια όνειρα μας για το εξωτερικό. Όπως έχουμε πει απ’ την αρχή που η Ξένια έγινε μέλος των REC, η καταγωγή της είναι ελληνοουκρανική και η μητρική της γλώσσα είναι τα Ρωσικά. Γι’ αυτό το λόγο ετοιμάζουμε singles τα οποία θα κυκλοφορήσουν στη Ρωσία. Δεν θα είναι ίδια με αυτά που θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα και μπορεί να μην τα βρείτε καν στο δικό μας κανάλι. Επίσης με τον Mike στοχεύουμε σε χώρες όπως η Ιταλία και κοιτάμε ένα project το οποίο ναι μεν θα είναι Rec, αλλά το format που θα βγαίνει προς τα έξω θα ‘ναι διαφορετικό. Προσπαθούμε να ανοιγόμαστε προς το εξωτερικό γιατί έχουμε το καλό ότι είμαστε πολύγλωσσοι και μπορούμε να το πετύχουμε!

Mike: Είναι και αρκετά ανοιχτοί οι ορίζοντες μας, θέλουμε να είμαστε ανοιχτοί σε διαφορετικά πράγματα και προτάσεις για να μπορέσουμε έτσι να κυνηγήσουμε και τα όνειρά μας εκτός Ελλάδας.

Ο Mike μου δίνει την εντύπωση πως είναι η ήρεμη δύναμη του group!

Άρης: Ο Mike είναι η ταπεινή δύναμη, όχι ήρεμη. Είναι ο πιο ταπεινός από τους τρεις μας. Στη δουλειά είμαστε τρία λιοντάρια κανονικά, αλλά είμαστε ταπεινοί απέναντι στους στόχους που βάζουμε.

Mike: Εμείς γενικότερα έχουμε ομόφωνα αποφασίσει ότι είμαστε γρανάζια ενός μηχανισμού. Έχουμε την ευλογία να είμαστε και φίλοι και να αγαπάμε ο ένας τον άλλο. Από κει και πέρα υπάρχουν ρόλοι για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Ο Άρης σαν καπετάνιος πρέπει να έχει ένα δυναμισμό, εγώ πολλές φορές θα προσπαθήσω με δικό μου τρόπο να ερμηνεύσω λόγια από τον Άρη προς τη Ξένια ή το αντίθετο, για να έρθει η ισορροπία. Η Ξένια είναι η πιο αφιλτράριστη, οι πληροφορίες από το μυαλό της Ξένιας πάνε και χτυπάνε στον Άρη ή σε μένα. Ταιριάξαμε γιατί είμαστε αυτοί που είμαστε και πάνω από όλα είμαστε φίλοι…

Άρης: Δεν είμαστε το συγκρότημα που γεννήθηκε για να κάνει μόνο επιτυχίες, θα έχεις και λάθος συνεργασίες, θα χάσεις και φίλους . Είμαστε το συγκρότημα που γεννήθηκε για να κάνει τη ζωή του. Δεν υπάρχει κανείς που κάνει μόνο επιτυχίες.

Άρη πως είναι τα πράγματα τώρα που είσαι και πατέρας;

Άρης: Διάβασα μια συνέντευξη του Χρήστου Μάστορα πρόσφατα στην οποία έλεγε ότι θα ήταν ο χειρότερος μπαμπάς λόγω έλλειψης χρόνου. Όταν έμαθα για το παιδί και λόγω των υποχρεώσεων, αισθάνθηκα κάπως έτσι κι εγώ. Είμαι πολύ ανώριμος και δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορώ εγώ να γίνω υπεύθυνος απέναντι σε ένα παιδί. Είμαι ακριβώς όπως ήμουν πριν, αλλά όταν αντικρίζεις τα μάτια του παιδιού σου όλα αλλάζουν. Είναι δέκα μηνών τώρα, κάνει τα πρώτα της βήματα. Είμαι ο ίδιος άνθρωπος με πριν απλά συνειδητοποίησα τι θα πει ανυπέρβλητη αγάπη και ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους πατάμε σε αυτή τη γη. Πρέπει να πω ότι με έχουν βοηθήσει πολύ και η Ξένια και ο Mike στη φύλαξη της μικρής.

Μπορεί το γεγονός αυτό να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας;

Άρης: Βεβαίως μπορεί. Είναι πανεύκολο να γίνει και είναι κάτι που το προτείνω ανεπιφύλακτα. Πολλοί δημοσιογράφοι το ήξεραν και δεν είχε γραφεί τίποτα. Δυστυχώς την πάτησα κάποια στιγμή που πήγα σε ένα mall με την Ελένη και το παιδί και μας τράβηξαν φωτογραφίες οι paparazzi. Δεν θα το δημοσιοποιούσα, ο λόγος που τελικά το έκανα με μία φωτογράφιση ήταν γιατί ήθελα να το κλείσω μια και καλή. Δεν θα κλείσω το παιδί μου στο σπίτι επειδή τυχαίνει να είμαι τραγουδιστής. Πάντως μπορείς να το κρύψεις, υπάρχουν δημοσιογράφοι που το σέβονται και το κρατούν μυστικό.

Σκέφτηκες καθόλου πως με την δημιουργία της οικογένειάς σου, μπορεί να χάνατε θαυμαστές;

Άρης: Αυτό μας έχει φάει στην Ελλαδίτσα! Είναι η Ελλαδίτσα, δεν είναι η Ελλάδα μας! Μας έχουν φάει το image, οι manager, τα views, τα airplays και τα «πρέπει» των εποχών. Το τι πρότυπα θέλουμε να έχουμε και σε τι κόσμο θέλουμε να ζούμε είναι επιλογή δική μας. Αν έχασα και δέκα fans δεν τρέχει κάτι. Οι πόρτες κλείνουν όταν η καρδιά μας ανοίξει σε μια γυναίκα. Αν αγαπάς τον άνθρωπο σου, είσαι τόσο γεμάτος και ευτυχισμένος που κανένας manager δεν μπορεί να σε κάνει να το κρύψεις. Μου είχαν προτείνει να βγω και να το παίξω ότι είμαι με την τάδε γνωστή τραγουδίστρια, πάντα έλεγα όχι. Ας τα αφήσουμε όλα αυτά κι ας κοιτάξουμε να κάνουμε κάτι για τη μουσική που γουστάρουμε… διαφορετικά όχι, δεν σωζόμαστε με τίποτα.

Κλείνοντας θέλω να μου πείτε για το νέο σας τραγούδι με τίτλο «Μείνε»!

Άρης: Κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο μας τραγούδι με τίτλο «Μείνε», σε μουσική δική μου και στίχους της Αγγελικής Μακρυνιώτη. Είναι ένα κομμάτι που γράψαμε στο studio με τον Mike και εγκαινιάζει μία νέα συνεργασία με τον ενορχηστρωτή και παραγωγό Billy Νικολόπουλο. Είναι ένα γρήγορο reggaetón κομμάτι αλλά δεν θα είναι το καλοκαιρινό μας single. Το video clip είναι σε σκηνοθεσία του Sheriff Francis και γενικότερα θα μας δείτε να επιστρέφουμε στις παλιά καλές μας συνεργασίες. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Γράφουμε και για άλλους καλλιτέχνες… θα κυκλοφορήσει σύντομα το νέο τραγούδι του Jimmy Gian από τους Boys and Noise, της Animado, γράφουμε και για Καίτη Γαρμπή και για πολλούς ακόμα καλλιτέχνες!

Τι να ευχηθώ στους REC μέχρι την επόμενη φορά που θα τα πούμε;

Άρης: Μόνο υγεία! Και Διαύγεια! Διαύγεια στο να μπορούμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε μας βήμα.

Συνέντευξη & Επιμέλεια: Σοφία Μπεκιάρη

Απομαγνητοφώνηση: Αθανασία Βογιάρη – Κατερίνα Γκίνη
Φωτογραφίες: byRon

 

Πηγή: tralala,gr

SFERA ΝΕΑ

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Συνέντευξη | REC: «Αν ένα συγκρότημα αλλάξει ή διαλυθεί, αυτό γίνεται λόγω φιλοδοξιών!!!»”

Leave a Reply