Συνέντευξη | Πασχάλης: «Μετά από 53 χρόνια αδιάκοπης καριέρας αισθάνομαι και «υπηρέτης» της τέχνης μου, αλλά και της κοινωνίας»

Mar 21, 2019 No Comments by

Η πορεία του Πασχάλη όλες αυτές τις δεκαετίες δείχνει τη διαχρονικότητα του και το πως (εξ)ελίσσεται στον χρόνο.

Οι γονείς μας χόρευαν στις disco με τα τραγούδια του, μα και εμείς οι πιο νέοι συνεχίζουμε να ακούμε τα τραγούδια του στα club, ταξιδεύοντας σε μια εποχή που μπορεί να μην την προλάβαμε, αλλά σίγουρα τη σεβόμαστε.

Ο Πασχάλης, με αφορμή το νέο του Live δίσκο και τις εμφανίσεις του στη «Σφίγγα» μίλησε στο tralala.gr. Το μέσο που αγαπά την ελληνική μουσική, σέβεται τους καλλιτέχνες χωρίς να κάνει διακρίσεις και σας παρουσιάζει πάντα τη μουσική επικαιρότητα, όπως είναι…

Πάμε να δούμε τι μας είπε ο Πασχάλης, για τους Olympians, τη Eurovision, το τότε, το τώρα…

Θα ξεκινήσω λέγοντας πως έχετε χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο διαχρονικούς και αγαπημένους καλλιτέχνες. Πως νιώθετε για αυτό;

Μετά από 53 χρόνια αδιάκοπης και κατά μεγάλα διαστήματα πολύ επιτυχημένης καριέρας , μπορώ να νιώθω και την μοναδικότητά μου στο είδος μου. Αισθάνομαι ευλογημένος απ’τον Θεό και ‘’υπηρέτης’’ της τέχνης μου, αλλά και της κοινωνίας.

Υπάρχουν στιγμές που σας λείπει εκείνη η εποχή που ήταν τόσο διαφορετική από τη σημερινή; Τι σας άρεσε περισσότερο που ίσως δεν υπάρχει τώρα;

Ήταν η εποχή των συναισθημάτων και αυτό μου άρεσε περισσότερο. Κάτι που ο σημερινός τρόπος ζωής το έχει παραμερίσει.

Σε μια εποχή που και η μουσική έχει επηρεαστεί από το ίντερνετ πως μπορεί ένας καλλιτέχνης που μεσουρανούσε και συνεχίζει με επιτυχία, να συμβαδίζει και να αναπροσαρμόζει τις συνθήκες του επαγγέλματός του;

Όταν ήρθε η εποχή του internet, το είδα σαν ένα τραίνο που περνούσε από μπροστά μου και σκεφτόμουνα, να σκαρφαλώσω ή να το αφήσω να περάσει. ΚΑΙ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΑ.

Μιλήστε μας για αυτό το υπέροχο άλμπουμ, «Πασχάλης Live  – The Party Goes On», πως προέκυψε;

Σε όλα τα Live μου, τα τελευταία χρόνια, παίζω μαζί με το συγκρότημά μου, αυτό το ρεπερτόριο και έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Ζήτησα από τους μουσικούς μου να μπούμε στο studio και να το ηχογραφήσουμε για μας, έτσι για την ιστορία. Όταν ακούσαμε το αποτέλεσμα, μας άρεσε τόσο που αμέσως το δειγμάτισα στην Κα Μάτσα. Αυτό ήταν. Ενθουσιάστηκε και το εξέδωσε αμέσως. Κυκλοφόρησε πρώτα ηλεκτρονικά και τώρα σε διπλό CD.

Βλέπετε νέα, ταλαντούχα παιδιά στις μέρες μας;

Βεβαίως βλέπω. Υπάρχει πληθώρα ταλαντούχων μουσικών, συνθετών και στιχουργών, όπως και τραγουδιστών. Π.χ. ο Σαμπάνης είναι ένας πολύ ταλαντούχος τραγουδοποιός. Ο Οικονομόπουλος  πολύ καλός τραγουδιστής .

Έχετε συμμετάσχει στη Eurovision. Πως βλέπετε τον διαγωνισμό να εξελίσσεται από τότε έως και σήμερα.

Η Eurovision είναι το δημοφιλέστερο φεστιβάλ στον κόσμο και φιλοδοξεί να γίνει παγκόσμιο! Η εξέλιξή του είναι εντυπωσιακή. Να σας πώ ότι η φετινή μας συμμετοχή μου αρέσει πολύ!!! Και το τραγούδι αξιόλογο, αλλά κυρίως η Κατερίνα Ντούσκα είναι πολύ καλή! Ιδιαίτερη φωνή.

Αν σας ζητούσαμε να μοιραστείτε μαζί μας κάτι που σας ενοχλεί στην ελληνική δισκογραφία τι θα ήταν αυτό;

Τίποτα. Μου λείπουν μόνο τα εξώφυλλα των δίσκων.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω ποιο λάθος σας θα αποφεύγατε σήμερα που ίσως σας κόστισε καλλιτεχνικά.

Δεν θα ηχογραφούσα τραγούδια που δεν ταιριάζουν στο ύφος μου (π.χ. το LP ‘’Εγώ ζωγράφισα τη  γή’’.

Σας συναντάμε με αφορμή τις εμφανίσεις σας στη μουσική σκηνή «Σφίγγα»… μιλήστε μας λίγο για αυτό.

Δεν έχω ξαναεμφανιστεί στην Σφίγγα που σίγουρα είναι ένας πολύ ενδιαφέρων έντεχνος χώρος. Πιστεύω ότι θα περάσουμε τρείς υπέροχες Παρασκευές.

Υπάρχει κάτι στη ζωή και στην καριέρα του Πασχάλη που δεν έχει έρθει και θα το ήθελε;

Όχι, δεν υπάρχει. Την υγειά μας να’χουμε, όπως λέει κι ο λαός.

 

Πηγή: tralala,gr

SFERA ΝΕΑ

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Συνέντευξη | Πασχάλης: «Μετά από 53 χρόνια αδιάκοπης καριέρας αισθάνομαι και «υπηρέτης» της τέχνης μου, αλλά και της κοινωνίας»”

Leave a Reply