Συνέντευξη | Θέμης Αδαμαντίδης: «Πάνω από όλα δεν είναι η επιτυχία, είναι το να είσαι καλά!»

Apr 16, 2019 No Comments by

Ο Θέμης Αδαμαντίδης είναι σίγουρα ένας σπουδαίος τραγουδιστής με μια τεράστια καλλιτεχνική πορεία και με τραγούδια-σταθμούς που λατρεύουμε να ακούμε μέχρι σήμερα!

Ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο καλλιτέχνης με την καθαρή ματιά και ευγένεια, όπως υποστηρίζουν άλλωστε όλοι όσοι τον γνωρίζουν λίγο καλύτερα, διανύει μια περίοδο δημιουργική και γεμάτη όμορφα πράγματα!

Με αφορμή λοιπόν τις επερχόμενες εμφανίσεις του στην συμπρωτεύουσα – έχοντας στο πλευρό του τον Χρήστο Μενιδιάτη και τους Kings – συναντήθηκε πριν λίγες ημέρες με την αρχισυντάκτρια του Tralala.grΣοφία Μπεκιάρη στα παρασκήνια της φωτογράφισης για την αφίσα του σχήματος όπου και πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση!

Απολαύστε τον!

Κύριε Αδαμαντίδη, χαίρομαι πολύ που σας συναντώ! Πώς είστε αυτή την περίοδο;

Είμαι σίγουρα πολύ καλύτερα από ότι ήμουν χθες και προχθές (γέλια)! Απόψε οριστικοποιήθηκε αυτή η συνεργασία με τον αγαπημένο μου Χρήστο Μενιδιάτη και τους Kings. Βεβαίως με τους Kingsέχουμε και ένα τραγούδι έτοιμο, το οποίο τραγουδάμε μαζί και θα κυκλοφορήσει άμεσα. Περιμένουμε τον κόσμο της Θεσσαλονίκης να έρθει να διασκεδάσει και να χαρεί μαζί μας!

Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, πιστεύετε ότι το κοινό της Θεσσαλονίκης είναι λίγο διαφορετικό από αυτό της Αθήνας όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο διασκεδάζει και τα τραγούδια τα οποία ακούει;

Δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Μέσα όμως από την εμπειρία μου έχω καταλάβει ότι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης μπορεί να κάνει παρέες και να βγαίνει αλλά βγαίνει με σκοπό να διασκεδάσει… Δεν θέλει απλά να βγει κάπου!

Έχει αλλάξει η διασκέδαση με το πέρασμα του χρόνου;

Σίγουρα έχει αλλάξει γιατί γενικότερα υπάρχουν περίεργες φάσεις που περνά ολόκληρη η κοινωνία. Άλλοτε είναι καλύτερα τα πράγματα κι ο κόσμος πιο ευδιάθετος ώστε να βγει και να διασκεδάσει… κι άλλοτε έρχονται άσχημες στιγμές για όλον τον κόσμο και οπωσδήποτε αυτό τους κάνει να μην θέλουν να βγουν και να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους.

Έχουν, όμως, έρθει και ουσιαστικές δυσκολίες λόγω της κρίσης που διανύουμε πια.

Η οικονομική κρίση, δυστυχώς, δεν ήταν σύντομη… κρατάει χρόνια αλλά δεν είναι για όλους, δεν την αισθάνονται όλοι. Αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας.

Επικρατεί γενικά η ιδέα ότι εσείς οι καλλιτέχνες ήσασταν τυχεροί και η κρίση δεν σας άγγιξε τόσο όσο άλλα επαγγέλματα. Το έχετε νιώσει αυτό;

Οπωσδήποτε υπάρχει αυτό, όπως υπάρχει και όμως και το άλλο… άνθρωποι που ίσως δεν επηρεάστηκαν καθόλου από την κρίση, που ίσως είναι πολύ καλύτερα από όλους μας αλλά δεν απασχολούν τα φώτα της δημοσιότητας.

Σαν γονιός που είστε, σας αγχώνει αυτή η κατάσταση;

Εκτός από το ότι είμαι γονιός, πρέπει να σκέφτομαι κι εγώ όπως κι όλοι μας το καλό για το κοινωνικό σύνολο και να γαλουχηθούμε ως προς αυτόν τον σκοπό. Σήμερα δεν βλέπω αυτά που έζησα και έχω γνωρίσει και έχω γαλουχηθεί να υπάρχουν με τη σημαία και τον πατριωτισμό, κατάφεραν να τα εξαλείψουν ίσως. Ο καθένας οφείλει για τον εαυτό του πλέον με βάση αυτά που ζούμε να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών και να δώσει τον δικό του αγώνα στα πλαίσια του κοινωνικού μας συνόλου για να μπορούμε να σταθούμε σε αυτή την κοινωνία. Είμαι ρεαλιστής, το έχω νιώσει αυτό που σου περιγράφω. Όλοι μας θα πρέπει να είμαστε άξιοι να κρατηθούμε απέναντι στις συνθήκες, σαν πολίτες και να προετοιμαστούμε έτσι όπως έχουν καθοριστεί τα πράγματα.

Θέμης Αδαμαντίδης

Οι συνάδελφοί σας σας περιγράφουν ως έναν άνθρωπο με καθαρή ματιά και περισσή ευγένεια. Εσείς πως νιώθετε σήμερα, μετά την πολυετή καριέρα σας; Έχει αλλοιωθεί καθόλου ο χαρακτήρας ή η προσωπικότητά σας;

Το επάγγελμά μας είναι σκληρό και δύσκολο αλλά ο άνθρωπος δεν αλλάζει εύκολα. Καλλιεργεί αυτό που έχει σαν βάση, καλλιεργεί την ψυχή του… δεν σταματάει τίποτα εδώ, υπάρχει συνέχεια. Το ‘χω νιώσει αυτό και το πιστεύω. Είναι η μόνη ελπίδα για τον άνθρωπο για να μην νιώθει ματαιότητα, για να ζήσει ευχάριστα. Πάντα η ελπίδα αυτή και η πίστη σε κάποια συνέχεια, σε κάποια ανταμοιβή γι’ αυτό που κάνουμε… κάνει το παρόν πιο απροβλημάτιστο κι ενδιαφέρον.

Νιώσατε ποτέ στο χώρο αυτό να έχετε αδικηθεί;

Όχι, δεν το έχω νιώσει και δεν νομίζω ότι θα με πείραζαν και τέτοιες συμπεριφορές. Μπορεί να συνέβη και να έγιναν λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα για μένα αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό που πιστεύω. Είναι λογικό ως έναν βαθμό γιατί δεν γίνεται να υπάρχουν δυνατές κι αξιόλογες ευκαιρίες για όλους μας, για πάντα. Οι ευκαιρίες μοιράζονται κι όταν τις έχεις πρέπει να είσαι πολύ ευτυχισμένος. Απ’ την άλλη, όταν δίνονται σε κάποιον άλλο δεν μπορείς να νιώθεις άσχημα γιατί το παράπονο φέρνει άλλα. Οι χαρές είναι για όλον τον κόσμο, δεν μπορείς να έχεις απαίτηση να έρχονται μόνο σε σένα.

Ολοκληρώνοντας, ξεχωρίζετε καλλιτέχνες της νέας γενιάς; Υπάρχουν νεότεροι άνθρωποι στο χώρο που θεωρείτε πως «το ‘χουν»;

Υπάρχουν πολλοί που ξεχωρίζω αλλά σίγουρα χρειάζονται υπομονή και επιμονή σε αυτό που κάνουν, χωρίς να επηρεάζεται η ψυχική τους ισορροπία. Πάνω από όλα δεν είναι επιτυχία, είναι το να είσαι καλά. Πρέπει να νιώθουμε καλά με αυτό που κάνουμε!

Άρα εσείς νιώθετε γεμάτος σήμερα;

Νιώθω ευτυχισμένος και δυνατός, νιώθω ότι ακόμη και τις όποιες δύσκολες στιγμές μπορώ να τις αντιμετωπίσω.

Συνέντευξη & επιμέλεια: Σοφία Μπεκιάρη

Απομαγνητοφώνηση: Αθανασία Βογιάρη

 

Πηγή: tralala,gr

SFERA ΝΕΑ

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Συνέντευξη | Θέμης Αδαμαντίδης: «Πάνω από όλα δεν είναι η επιτυχία, είναι το να είσαι καλά!»”

Leave a Reply