Συνέντευξη | Ηλίας Βρεττός: «Είναι διαφορετικό να κάνει κάποιος κάτι διεκπεραιωτικά γιατί πληρώνεται και πολύ διαφορετικό να δίνει τη ψυχή του γιατί γουστάρει!»

Oct 19, 2018 No Comments by

Απολαμβάνει την πιο δημιουργική και ουσιαστική περίοδο της ζωής του και δηλώνει πανέτοιμος να δει τα πράγματα… με άλλη οπτική! Λίγες ώρες πριν την μεγάλη του πρεμιέρα στο «ΤΟΚΥΟ THEATER» ο Ηλίας Βρεττός αποκαλύπτεται στην αρχισυντάκτρια του tralala.gr, Σοφία Μπεκιάρη!

Μια συνέντευξη γεμάτη αλήθειες και επαναπροσδιορισμούς… ένα ατύχημα, μια οικογένεια αγαπημένη και ενωμένη, ένα νέο τραγούδι, ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ και πολλή όρεξη για προσφορά στους συνανθρώπους μας είναι αυτά που ολοκληρώνουν και «γεμίζουν» πλέον τον αγαπημένο ερμηνευτή!

Απολαύστε τον!

Ηλία μου χαίρομαι πολύ που βρισκόμαστε για ακόμη μια συνέντευξη. Είσαι από τους πολύ δικούς μου ανθρώπους στον χώρο!

Και εγώ χαίρομαι πολύ και για πάρα πολλούς λόγους που θα τους πούμε στην συνέχεια! Θέλω να πω πως είσαι ένας άνθρωπος που πραγματικά εκτιμώ όλα αυτά τα χρόνια γιατί κάνεις συνεντεύξεις που έχουν να κάνουν καθαρά με τη δουλειά μας και με το καλλιτεχνικό του θέματος και χαίρομαι να μιλάω μαζί σου. Είσαι πάντα ευγενική προς τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου και σου αξίζουν τα καλύτερα, στο λέω μέσα από την καρδιά μου!

Θα ξεκινήσω λοιπόν και θα σε ρωτήσω «Η Αγάπη Μπορεί» όντως; Ένα τραγούδι πολύ διαφορετικό και πολύ αισθαντικό μας παρουσιάζεις.

Πρέπει να πω αρχικά ότι το συγκεκριμένο τραγούδι είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, δεν είναι μόνο δικό μου. Συνέβαλαν πολλοί άνθρωποι, βάζοντας ο καθένας από κάτι σε όλο αυτό και γι’ αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να μιλήσω μόνο για εμένα. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» στην εταιρία μου, την PanikPlatinumκαι στον αδερφό μου, τον Δημήτρη, που δουλεύουμε πια μαζί. Υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που έπαιξαν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά δεν θέλουν οι ίδιοι να αναφέρω τα ονόματά τους. Είχαμε κάνει ένα ραντεβού με την Panikμέσα στο καλοκαίρι και ακούγαμε τραγούδια γιατί είχα πέντε μήνες που καθόμουν και είχα χρόνο να ετοιμάσω υλικό. Θεωρώ ότι είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι με το υλικό που έχουμε και θα το δείτε κι εσείς σύντομα, στο δίσκο μου που θα κυκλοφορήσει περίπου στα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη.

Γιατί αυτό το τραγούδι ως «προπομπός» λοιπόν;

Ήμασταν πάνω από ένα μήνα σε σκέψεις για το ποιο τραγούδι θα βγάλουμε γιατί μας άρεσαν διάφορα και δεν μπορούσαμε να αποφασίσουμε. Εγώ πάντα μέσα μου ήθελα το «Η Αγάπη Μπορεί» γιατί με το που το άκουσα ταξίδεψα μέσα από τους στίχους και τη μουσική του. Ταυτίστηκα! Θεώρησα ότι μετά το «Φώναξέ Με», που ήταν ένα τραγούδι πολύ ουσιαστικό για μένα και είχε διάφορες ερμηνείες, ο καθένας μπορούσε να το αφιερώσει σε εκείνον που ήθελε… στο παιδί του, στην αδερφή του, σε φίλους, σε γονείς – ήθελα ένα κομμάτι αντίστοιχης ενέργειας. Ήθελα ένα τραγούδι που να μπορεί να περάσει ένα μήνυμα γι’ αυτό που πέρασα, χωρίς, όμως, να το λέει εξόφθαλμα με τρόπο γραφικό. Χωρίς καν να έχω δώσει κατεύθυνση στον Γιάννη Φρασέρη, που έγραψε τη μουσική και στον Αλέξανδρο Ελευθεριάδη που έγραψε τους στίχους, θυμάμαι ότι το άκουσα, ήμουν στο αμάξι και συγκινήθηκα… δάκρυσα! Δεν είχα νιώσει τόση συγκίνηση για άλλο από τα τραγούδια που είχα, με άγγιξε μέσα μου και το επέλεξα χωρίς να σκεφτώ αν θα κάνει επιτυχία. Χαίρομαι πάρα πολύ που ταυτίστηκε και η γνώμη των συνεργατών μου με τη δική μου, χωρίς να τους επηρεάσω καθόλου. Ήταν ομαδική απόφαση ύστερα από μακρά σκέψη και πολλή δουλειά και το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε όλους. Ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» θέλω να πω στους δημιουργούς, τους οποίους ανέφερα ήδη, αλλά και στον Γιάννη Μιχελόπουλο που σκηνοθέτησε το videoclip. Επιπλέον να προσθέσω ότι ο αδερφός μου, ο Δημήτρης Καραβασίλης, είχε όλη αυτή την ιδέα για την καμπάνια στα social media!

Μίλησέ μου για το Δημήτρη, ξέρω ότι είναι ο πιο δικός σου άνθρωπος επαγγελματικά και οικογενειακά! Γιατί επιλέξατε τώρα να δουλέψετε μαζί;

Θα απαντήσω ειλικρινά και δεν με νοιάζει αν δεν το θέλει αυτό ο Δημήτρης. Έτσι όπως περίεργα λειτουργούν οι συγκυρίες, σε ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην καριέρα μου, έτσι περίεργα λειτουργούν και σε ότι συμβαίνει στην οικογένεια και γενικότερα στο κοινωνικό μου περίγυρο. Ο Δημήτρης ήταν 8 χρόνια στο εξωτερικό και τα τελευταία 4 στη Βαρκελώνη, όπου είχε πολύ μεγάλη και σοβαρή καριέρα με όλο αυτό που έχει φτιάξει μόνος του. Βρέθηκε -λόγω αυτού που πέρασα- μέσα σε μία γυάλα προστασίας από τους γονείς μου για να μην φοβηθεί, να μην τα παρατήσει όλα και γυρίσει πίσω. Γύρισε στην Ελλάδα 4 μήνες μετά από το ατύχημα και συνειδητοποίησε ότι ο αδερφός του είχε περάσει κάτι πιο σοβαρό από αυτό που πίστευε. Ένιωσε ότι δεν ήταν δίπλα μου όπως θα ήθελε γιατί δεν το γνώριζε, του βγήκε μια μορφή αντίδρασης και τύψεων και, σε συνδυασμό με όσα περνούσε εκείνος στο εξωτερικό, πήρε την απόφαση να γυρίσει στην Ελλάδα για να είναι σε πρώτη φάση κοντά στην οικογένεια και σε μένα, κάτι που το εκτιμώ απεριόριστα. Άφησε μία καριέρα εκεί! Πλέον, είμαστε πιο δεμένοι από ποτέ σαν οικογένεια. Ο Δημήτρης είναι ένας άνθρωπος που τον θαυμάζω πάρα πολύ γι’ αυτό που είναι και γι’ αυτό που έχει καταφέρει. Ήξερα ότι είναι καλός σε αυτό που κάνει αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο πολύ θα με βοηθούσε στη δουλειά μου! Θέλω να αναφέρω ότι, εκτός από την καμπάνια για τη σκηνοθεσία του video clip που ήταν δική του ιδέα και εκτέλεση, έρχονται κι άλλα ωραία πράγματα.

Τα social media πλέον παίζουν καθοριστικό ρόλο, ακόμα και στην Ελλάδα. Πόσο σημαντικό είναι για έναν καλλιτέχνη να είναι ένα βήμα «μπροστά» σε όλο αυτό;

Εγώ πάντα το προσπαθούσα αυτό, το θεωρώ κάτι παραπάνω από βασικό. Η πρωτοτυπία όμως θέλει και σκέψη! Το πιο δύσκολο πράγμα είναι η ιδέα. Εγώ έχω ιδέες αλλά ένας καλλιτέχνης έχει τόσα πράγματα να κάνει και το μυαλό του κινείται σε τόσα επίπεδα, που είναι δύσκολο να έχει καθαρή σκέψη, γιατί η ιδέα, εκτός από φαντασία, θέλει και καθαρό μυαλό, το οποίο δεν έχω. Αυτή τη στιγμή έχω γύρω μου αρκετά «καθαρά» μυαλά και κυρίως ανθρώπους που έχουν διάθεση να δουλέψουν μαζί μου και για εμένα, αυτό είναι το πιο βασικό. Είναι διαφορετικό να κάνει κάποιος κάτι διεκπεραιωτικά, γιατί είναι η δουλειά του και πληρώνεται και πολύ διαφορετικό να δίνει τη ψυχή του γιατί γουστάρει να δίνει το κάτι παραπάνω. Έχω μάθει στη ζωή μου -επειδή σπούδασα και marketing- ότι είναι πολύ σημαντικό σαν «ηγέτης» της ομάδας που είμαι -γιατί αυτό είμαι στη δική μου επιχείρηση- να είμαι εξουσιοδοτικός και να προσπαθώ να μην τα κάνω όλα μόνος μου, να βρίσκω τους κατάλληλους ανθρώπους για την κατάλληλη θέση, να δίνω το κίνητρο και την πρωτοβουλία να κάνουν το κάτι παραπάνω. Δεν μπλέκομαι στα πόδια τους και προσπαθώ να τους έχω ικανοποιημένους σε όλους τους τομείς για να δουλεύουμε καλά. Αυτή είναι η επιδίωξη μου και, μέχρι στιγμής, σε αυτή τη νέα μου πραγματικότητα και στην καινούργια ομάδα που έχει σχηματιστεί το εισπράττω. Αισθάνομαι ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να βρούμε τις ισορροπίες μας.

Ένας συνάδελφος σου μου είχε πει ότι οι άνθρωποι που δουλεύουν δίπλα στο καλλιτέχνη για να τον πάνε ακόμη πιο ψηλά, πρέπει να τον θαυμάζουν κιόλας. Το πιστεύεις;

Το πιστεύω, είναι πολύ σημαντικό, αλλά ποτέ δεν προσπαθώ να με θαυμάσουν ή δεν κάνω κάτι επιτηδευμένα για να προκαλέσω το θαυμασμό, το σεβασμό ή την αφοσίωση. Αυτά δεν επιβάλλονται, εμπνέονται! Για να εμπνεύσεις κάποιον, πρέπει αυτό που βγάζεις να είναι αληθινό. Εγώ είμαι αυτός που είμαι, με ξέρουν. Η μεγαλύτερη μου αγάπη είναι η δουλειά μου. Όλη μου την ενέργεια τη κρατάω και τη βγάζω εκεί. Εγώ κάνω αυτό που πρέπει και, από εκεί και πέρα, αν εμπνέονται και με θαυμάζουν οι συνεργάτες μου, εγώ είμαι κάτι παραπάνω από χαρούμενος γι’ αυτό.

Και το καλοκαίρι όμως ήταν πολύ γεμάτο αφού έκανες μια μεγάλη περιοδεία… πως ένιωσες που βρέθηκες ξανά κοντά στο κοινό;

Βοήθησε ο Θεός και κάναμε πάνω από 25 συναυλίες μέσα στο καλοκαίρι. Με δεδομένο όσα είχαμε συζητήσει με τους γιατρούς μου, φάνταζε αδύνατο να δουλέψω το καλοκαίρι. Με είχανε εκτός τουλάχιστον για 1 χρόνο, υπολογίζαμε να μπορέσω μετά τις γιορτές να κάνω κάτι! Καταφέραμε και κάναμε λοιπόν αυτές τις πολύ προσεγμένες συναυλίες και εγώ προσωπικά τις βίωσα με πάρα πολύ συγκίνηση. Ήταν πολύ πρωτόγνωρο για εμένα…. Για παράδειγμα, μέχρι πρότινος, τα τραγούδια μου τα βίωνα από το «χτίσιμό» τους, το να τα βγάζεις και να βλέπεις σιγά σιγά στα live σου να αγαπιούνται, να τα τραγουδάνε. Εγώ βρέθηκα ξαφνικά 5-6 μήνες εκτός και όταν ανέβηκα ξανά στην πίστα με ένα τραγούδι, το «Φώναξε Με», να κάνει χαμό, σάστισα με όλο αυτό! Μου ήταν ξαφνικό, έντονο και πολύ συγκινητικό! Ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο που αγάπησε αυτό το τραγούδι, το οποίο ήταν δύσκολο και γι’ αυτό πήρε χρόνο να γίνει. Ήταν αστείο το γεγονός ότι το «Φώναξε Με» έγινε νούμερο 1 στο επίσημο IFPI Chart τον Αύγουστο, 8 μήνες αφού είχε κυκλοφορήσει, μέσα στο κατακαλόκαιρο με ένα video clip που ήταν στα χιόνια. Αυτό δείχνει ότι ένα καλό τραγούδι βρίσκει το δρόμο του και πάντα ο κόσμος και τα Μέσα θα βρουν τον τρόπο να το στηρίξουν.

Πέρα από τις συναυλίες έχουμε και την επιστροφή σου στην νυχτερινή Αθήνα.

Ανυπομονώ να επιστρέψω στη νυχτερινή Αθήνα, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μου έλειψε! Έχω το καλλιτεχνικό μου σπίτι, για το οποίο αισθάνομαι πολύ χαρούμενος και περήφανος. Είναι το Tokyo Live Theater στην Ιερά Οδό, ένα μαγαζί που ξεκίνησε πέρσι και έκανε τη διαφορά στη νυχτερινή Αθήνα. Θεωρώ ότι κατά κάποιο τρόπο ταυτιστήκαμε με την επιχείρηση και τον επιχειρηματία, τον Γιάννη Βουτηράκο και έχουμε φτιάξει ένα μοντέρνο μαγαζί και ένα διαφορετικό live clubbing πρόγραμμα το οποίο δίνει έμφαση στο show. Δεν θέλω να πω περισσότερα! Σας προσκαλώ να έρθετε να το δείτε γιατί είναι κάτι στο οποίο έχει πέσει πολλή δουλειά, μεράκι και ενθουσιασμός απ’ όλους μας και ανυπομονώ να το παρουσιάσω όλο αυτό στον κόσμο! Ελπίζω να πάει καλά, είναι ένας δύσκολος χειμώνας… Μην γελιόμαστε, η νύχτα έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη και για να πάει καλά κάτι πρέπει να έχει ουσία. Αυτό προσπαθούμε να έχουμε στο πρόγραμμά μας και σε αυτό που θα παρουσιάσουμε, γι’ αυτό τα προσέχουμε όλα όσο περισσότερο μπορούμε. Ραντεβού, λοιπόν, από σήμερα, 12 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο!

Και παράλληλα ολοκληρωμένο άλμπουμ;

Ναι!!! Η αλήθεια είναι πως ολοκληρωμένο άλμπουμ έχω να κυκλοφορήσω από το «Και Πετάω Ψηλά», πάνω από 2 χρόνια. Τέλη Οκτώβρη – αρχές Νοέμβρη θα παρουσιάσουμε τον νέο δίσκο, είμαστε στην τελική επιλογή. Θέλουμε να δώσουμε και μία διαφορετική πινελιά και θα το προσπαθήσουμε με την εταιρεία μου.

Στο ξεκίνημα της κουβέντας μας μου ανέφερες πως είναι πάρα πολλοί οι λόγοι που είσαι χαρούμενος… νομίζω είναι η κατάλληλη στιγμή να τους μοιραστείς μαζί μας!

Χαίρομαι αρχικά και είμαι ευγνώμων που είμαι ζωντανός και κατάφερα να συνέλθω μετά από μια μεγάλη περιπέτεια υγείας την οποία βίωσα. Η έκβασή της ήταν θετική και, δόξα τω Θεώ, είμαστε σε θέση σήμερα να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη, να γράφω τραγούδια, να γυρίζω videoclip, πράγματα που μέχρι και πριν από λίγο καιρό μου φαίνονταν πολύ μακρινά και αδύνατα. Πέρασα ένα διάστημα που έπρεπε να ασχοληθώ μόνο με το πώς θα γίνει καλά το σώμα μου και η ψυχή μου από τα τραύματα που μου δημιούργησε όλη αυτή η περιπέτεια.

Πέρασες όντως μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής σου… σε έκανε αυτό να αναθεωρήσεις και να δεις τα πράγματα αλλιώς;

Είναι από αυτές τις καταστάσεις τις οποίες ζεις και δεν γίνεται να μην αλλάξουν τα πάντα στη ζωή σου, όχι απλώς κάτι. Ήταν τόσο δυνατό, σοβαρό και ξαφνικό αυτό που συνέβη που δεν μπορείς παρά να ταρακουνηθείς… Όσο ταρακουνήθηκα σωματικά, άλλο τόσο ταρακουνήθηκα και ψυχολογικά. Αισθάνθηκα ότι πραγματικά είναι μια ευκαιρία να αλλάξω πράγματα με αυτό το… «μπαμ» που έγινε. Από τις πρώτες στιγμές, τότε που άνοιξα τα μάτια μου και δεν ήξερα καν αν θα ζήσω ή αν θα ξαναπερπατήσω, το πήρα θετικά και κατάλαβα ότι αυτό συνέβη για κάποιο λόγο. Ο λόγος ήταν το να γίνω καλύτερος, πρωτίστως σαν άνθρωπος και στη συνέχεια και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, σαν καλλιτέχνης κτλ. Αισθάνομαι ότι αυτό με επαναπροσδιόρισε, ότι μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, την οποία θέλω να εκμεταλλευτώ προς το καλύτερο.

Σε ποιους τομείς έκανες ήδη αλλαγές;

Ήδη έχω κάνει αλλαγές και μέσα μου, στην ψυχή και στο εσωτερικό μου κόσμο, είμαι πιο ήρεμος από ποτέ, πιο ώριμος και κατασταλαγμένος και γεμάτος διάθεση να ζήσω την κάθε στιγμή και να ρουφήξω κάθε δευτερόλεπτό της. Έχω ζήσει το να είμαστε τώρα καλά και μετά από ένα λεπτό να μην γνωρίζουμε εάν θα καταφέρουμε να ζήσουμε… Οπότε, θέλω μόνο θετική ενέργεια και θετικούς ανθρώπους γύρω μου. Αυτή τη στιγμή δηλώνω πιο γεμάτος, πιο ευτυχισμένος και πιο ισορροπημένος από ποτέ μέσα μου. Εύχομαι αυτό να μπορέσω να το εκφράσω σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου και της καθημερινής και της καλλιτεχνικής.

Τι θα ήθελες να μοιραστείς με τον κόσμο που βιώνει ανάλογες δυσκολίες και πολλές φορές σκέφτεται ακόμη και να τα παρατήσει;

Λόγω αυτού που βίωσα, έχω έρθει κι ακόμη έρχομαι καθημερινά σε επαφή με ανθρώπους που βιώνουν ανάλογες καταστάσεις. Έχω νιώσει τη «βαρύτητα» του να συμβολίζεις κάτι για κάποιον, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Εγώ προσωπικά δεν αισθάνομαι ότι είμαι τίποτα παραπάνω από τον οποιονδήποτε και δεν το λέω «δήθεν» αυτό, το εννοώ. Είμαστε όλοι ίδιοι, απλά εγώ τυχαίνει να κάνω μια δουλειά που έχει μια μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα. Το γεγονός ότι εγώ πέρασα μια κατάσταση και την πέρασα όπως την πέρασα, σε κάποιους ανθρώπους έδωσε δύναμη, ενώ άλλοι είδαν ένα παράθυρο ελπίδας και ταυτίστηκαν με κάποιο τρόπο με μένα. Εξαιτίας αυτού, οφείλω να διαμορφώσω την ενέργειά μου και τις πράξεις μου αντίστοιχα. Γι’ αυτό και προσπαθούμε αυτή την περίοδο και με την εταιρία μου, την PanikPlatinumκαι με τους συνεργάτες μου, να ετοιμάσουμε πράγματα που είναι πάνω από το καλλιτεχνικό της υπόθεσης και να περάσουμε ένα μήνυμα ή να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Πρωτίστως σαν άνθρωπος και δευτερευόντως σαν καλλιτέχνης, θέλω να το κάνω αυτό.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να δώσεις μέσω αυτού του τρόπου;

Το μήνυμα μου είναι να προσπαθήσουμε όλοι μας να δικαιολογήσουμε την ύπαρξή μας σε αυτό τον κόσμο, όχι μόνο σε ατομικό επίπεδο. Να σκεφτούμε πως μπορούμε να δικαιολογήσουμε την ύπαρξή μας σαν άνθρωποι και, αν γίνεται, να βοηθήσουμε και τον συνάνθρωπο. Όταν τα ‘χεις καλά με τον εαυτό σου, μπορείς να προσφέρεις βοήθεια κι όταν προσφέρεις βοήθεια, αμέσως νιώθεις καλύτερα κι εσύ ο ίδιος! Αυτό είναι που θέλω να περάσω, αυτή είναι η κατεύθυνσή μου αυτό τον καιρό κι ελπίζω να μην την χάσω στη δίνη της καθημερινότητας, γιατί είναι ακόμη πολύ φρέσκο και υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Και η σκέψη και η ψυχολογία μου γυρνάνε ακόμη σε περίεργες στροφές, αλλά είναι σαν να υπάρχει πλέον στη ζωή μου ένας τόσο δυνατός και φωτεινός φάρος, που το φως του είναι αδύνατο να μην το δεις και να μην σε καθοδηγήσει σωστά. Θέλω να πω επίσης ότι πρέπει να ζούμε το παρόν, το σήμερα και να προσπαθούμε να έχουμε γύρω μας αλήθεια!

Πιστεύεις ότι έχουμε γύρω μας αλήθεια, ειδικά στο χώρο αυτό;

Ο χώρος μας είναι σε ένα τεράστιο βαθμό «δήθεν» κι εγώ το εισέπραξα αυτό με όλους τους τρόπους αυτή την περίοδο. Απογοητεύτηκα πολύ και από συναδέλφους και από ανθρώπους του χώρου… Περίμενα πολύ περισσότερο ενδιαφέρον! Δεν στο λέω γκρινιάζοντας, χαίρομαι που συνέβη αυτό γιατί ήταν κι είναι μια τεράστια ευκαιρία για ξεκαθαρίσματα, για να βιώσεις το «δήθεν» και να διαμορφώσεις ανάλογα τη συμπεριφορά σου. Από πολλούς ανθρώπους απογοητεύτηκα και από πολλούς άλλους εξεπλάγην που ήταν δίπλα μου. Σε κάθε περίπτωση, έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο φιλτράρισμα και προχωράω μπροστά, περισσότερο συνειδητοποιημένος για το τι είναι ο χώρος και γιατί δρουν οι άνθρωποι όπως δρουν.

Υπήρχαν στιγμές που να αγχώθηκες μήπως μείνεις πίσω στη δουλειά σου ειδικά μετά από αυτό που σου συνέβη;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλλιτέχνης που δεν το έχει βιώσει αυτό! Η πορεία η καλλιτεχνική είναι σαν την πορεία του δείκτη ενός χρηματιστηρίου: κάποια στιγμή η μετοχή σου είναι ψηλά κι όλοι σε θέλουν και κάποια άλλη στιγμή, μετά από μία – δύο λάθος επιλογές για τις οποίες ίσως να μην ευθύνεσαι κι εσύ ο ίδιος, η μετοχή σου πέφτει και μένεις στα αζήτητα. Δεν ρίχνω τις ευθύνες σε κανέναν άλλο, ας μην παρεξηγηθώ. Όποιοι κι αν είναι οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν και όποια γνώμη κι αν έχουν, την τελική απόφαση πρέπει να την λάβεις εσύ, ο «ηγέτης» της ομάδας. Στην τελική, την ευθύνη για τα σωστά και τα λάθη μας την έχουμε εμείς και το να μην κάνουμε λάθη είναι αναπόφευκτο! Πολλές φορές αγχώθηκα και προβληματίστηκα για το πώς θα πρέπει να προχωρήσω παρακάτω. Σε κάθε περίπτωση, υπερισχύει το πείσμα μου και η λογική μου και τώρα τελευταία και το ένστικτό μου, κάτι που δεν εμπιστευόμουν παλιότερα. Έχω πια αποκτήσει μια έντονη διορατικότητα, προσπαθώ πέρα και πάνω από τη λογική να βάζω και το ένστικτο.

Είναι πολύ καλά λοιπόν ο Ηλίας Βρεττός, είναι πολύ δημιουργικός!

Είμαι καλύτερα από ποτέ, εγώ έτσι αισθάνομαι μέσα μου! Δεν ξέρω αν φαίνεται, αλλά πιστεύω ότι αν κάποιος είναι καλά μέσα του… αυτό βγαίνει και προς τα έξω!

Συνέντευξη & Επιμέλεια: Σοφία Μπεκιάρη

Απομαγνητοφώνηση: Αθανασία Βογιάρη – Κατερίνα Γκίνη

Φωτογραφίες: byRon

 

Πηγή: tralala,gr

SFERA ΝΕΑ

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Συνέντευξη | Ηλίας Βρεττός: «Είναι διαφορετικό να κάνει κάποιος κάτι διεκπεραιωτικά γιατί πληρώνεται και πολύ διαφορετικό να δίνει τη ψυχή του γιατί γουστάρει!»”

Leave a Reply