Συνέντευξη | Γιάννης Πλούταρχος: Δεν υπάρχει κανένας «Πλούταρχος» αν δεν υπάρχει ο Γιάννης!

May 04, 2019 No Comments by

Γιάννης Πλούταρχος… ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες της Ελληνικής δισκογραφίας που διατηρεί τον τίτλο του «καλύτερου παιδιού» όλα αυτά τα χρόνια με την στάση και τον σεβασμό απέναντι στο κοινό του!

Επιστρέφοντας δισκογραφικά με «Τραγούδια Ακατάλληλα» όπως τιτλοφορείται το ολοκαίνουργιο άλμπουμ του που κυκλοφορεί από την PanikPlatinum, ο Γιάννης Πλούταρχος συναντήθηκε με την αρχισυντάκτρια τουTralala.gr, Σοφία Μπεκιάρη και μίλησαν για την δημιουργική περίοδο που διανύει!

Απολαυστικός και ειλικρινής ο Γιάννης Πλούταρχος… απολαύστε τον!

Γιάννης Πλούταρχος

Γιάννη μου καλησπέρα, χαίρομαι πολύ που σε συναντώ ξανά. Μαθαίνω ότι έρχεται ένα πολύ δημιουργικό πρόγραμμα για σένα!

Έχουμε ένα πάρα πολύ δημιουργικό πρόγραμμα, είναι αλήθεια! Αρχικά, νέα δισκογραφική δουλειά και νέα εταιρία… PanikPlatinum. Είναι ένα νέο ξεκίνημα για μένα, πρόκειται για μια εταιρία που έχει εξαιρετικά παιδιά, το λέω το και το εννοώ. Είναι όλοι φοβεροί επαγγελματίες, ο καθένας στο είδος του, κι έχουν λειτουργήσει με τέτοια ομαδικότητα ώστε να μεταφερθεί στον κόσμο η προσπάθεια που κάνουμε. Ευχαριστώ επίσης από καρδιάς όλους τους δημιουργούς του νέου μου άλμπουμ, όλους τους παλιούς και νέους φίλους, γιατί μου έφεραν τα τραγούδια – δώρα και με πολλή αγάπη μου τα εμπιστεύτηκαν. Ειλικρινά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί αυτά τα είκοσι τραγούδια τα πρόσεξα πολύ, δεν ήθελα να βγει κάτι έτσι απλά για να βγει.

Πόσο «Panik» είναι τα παιδιά αυτής της εταιρίας, με ηγέτη φυσικά τον Γιώργο Αρσενάκο;

Είναι πολύ «Panik», δεν προλαβαίνεις να πεις κάτι που έχεις στο μυαλό σου και έχει ήδη λυθεί, έχουν ήδη επικοινωνήσει κι επιληφθεί επί του θέματος. Είναι όλοι τους τόσο πολύ επαγγελματίες στη δουλειά τους, δεν το έχω ξαναδεί αυτό.

Πόσο σημαντικό είναι αυτό στις μέρες μας, για να μπορεί να νιώθει καλά κι ο καλλιτέχνης;

Είναι πολύ σημαντικό, γι’ αυτό και το τονίζω. Με τόση πληροφορία που υπάρχει εκεί έξω, οι ρυθμοί είναι ταχύτατοι κι ο καλλιτέχνης πρέπει να μπορεί να ανταπεξέλθει.

Είσαι ένας καλλιτέχνης με πολλά χρόνια εμπειρίας στο χώρο κι έχεις δει πολλά. Εμπιστεύεσαι εύκολα;

Εμπιστεύομαι τους ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άτομα που δεν εμπιστεύομαι ή άτομα που έχουν καταχραστεί την εμπιστοσύνη μου. Αυτό είναι ανθρώπινο και όλοι μας – λίγο ή πολύ – το βιώνουμε.

Και φτάνουμε στο νέο σου δίσκο… «Τραγούδια Ακατάλληλα». Πώς εμπνευστήκατε τον τίτλο;

Ο δίσκος περιέχει τραγούδια ακατάλληλα για συναισθηματικά φορτισμένους ανθρώπους. Χρειάζεται ψυχραιμία για ν’ ακούσεις το cd αυτό (γέλια). Συμπεριλάβαμε πολύ όμορφα τραγούδια κι ο καθένας μπορεί να πάρει έναν ήρωα από αυτά και να ταυτιστεί μαζί του.

Οι δημιουργοί ήταν όλοι εδώ, δίπλα σου στην παρουσίαση!

Είδες πόσο όμορφο ήταν αυτό; Με τίμησαν πολύ με την παρουσία τους, το κάνουν με την καρδιά τους κι όχι γιατί περιμένουν κάτι. Όλοι έχουν αγάπη γι’ αυτό που κάνουν, είμαστε παλιοί, ρομαντικοί τύποι! Ποιος βγάζει σήμερα cdμε είκοσι τραγούδια; Όλοι προτιμούν τα singles. Όχι, εμείς είμαστε η γενιά των ρομαντικών. Εγώ θέλω να μείνω εκεί και να δίνω στον κόσμο μου – όσο μπορώ – περισσότερα πράγματα.

Γιάννης Πλούταρχος

Είκοσι τραγούδια! Είναι πολλά για ένα album σήμερα…

Ισχύει! Είκοσι τραγούδια και όχι είκοσι… απλά τραγούδια! Το κάθε ένα είναι ξεχωριστό, κάθε ένα έχει κάτι να σου πει. Το ήθελα, το ‘χα ανάγκη κι έτσι λειτούργησα.

Είναι λίγο αδικημένοι οι δημιουργοί σήμερα, ειδικά στη χώρα μας;

Παγκόσμια είναι έτσι, ανέκαθεν υπήρχε αυτό. Ελπίζω πως σύντομα θα λυθεί και το θέμα με την ΑΕΠΙ γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μόνο από αυτό. Θέλω να προτείνω και να παροτρύνω τον κόσμο να αγοράζει το υλικό, ας μην στρεφόμαστε στην πειρατεία και στα κατεβάσματα τα λαθραία. Είναι σημαντικό αυτό για τα πνευματικά δικαιώματα, παίρνουν λεφτά κάποιοι άνθρωποι και ζουν. Και πίστεψέ με, τα λεφτά αυτά είναι πολύ λίγα…

Ο γιος σου, ο Γιώργος, μπαίνει κάθε φορά και πιο βαθιά στο επάγγελμά σου. Πώς το βλέπεις αυτός;

Το παρατηρώ και χαίρομαι γιατί μπαίνει στη δουλειά με πολλή σοβαρότητα. Το διαχειρίζεται καλά, με ταπεινότητα και ηρεμία παρότι είναι νέος. Όταν είσαι νέος νιώθεις ότι μπορείς να κυριεύσεις τον κόσμο. Όχι, ο Γιώργος είναι πολύ συγκρατημένος κι ότι μου έχει δώσει, το ‘χει σκεφτεί πολύ καλά πριν μου το δώσει.

Γνωρίζοντας εσένα λίγο καλύτερα παρατηρώ ότι έχετε κοινά στοιχεία με τον γιο σου!

Ναι, ακριβώς έτσι είναι. Είναι χαμηλών τόνων, αλλά παράλληλα έχει έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης. Είναι της ηλικίας και της εποχής του αυτό, ό,τι και να λέμε είναι ένας άλλος άνθρωπος. Όσα κι αν πάρουμε από τους γονείς μας, ο κάθε ένας μας είναι μοναδικός. Ο Γιώργος έχει δικά του χαρακτηριστικά και με τη δική του προσωπικότητα -στην οποία έχει προσαρμόσει και στοιχεία που έχει πάρει απ’ την οικογένειά του – θα σκιαγραφήσει τη δική του επαγγελματική πορεία. Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, τον πιστεύω πάρα πολύ.

Νιώθεις περήφανος, ως πατέρας;

Πάρα πολύ! Είναι ένα σπουδαίο παιδί, ένα πολύ καλό παιδί.

Ο Γιάννης Πλούταρχος βρίσκεται τώρα και στα social media. Πώς προέκυψε;

Είναι πάρα πολύ καλός και σωστός τρόπος τα social media για να έρθεις σε επαφή με το κοινό, αρκεί να τα διαχειρίζεσαι σωστά κι εκεί που πρέπει. Είναι ένας γρήγορος τρόπος να φτάσει στον κόσμο το υλικό, η δουλειά μας. Βέβαια, αυτό πρέπει να έχει υγεία μέσα, να μην έχει παράνοια.

Γιάννης Πλούταρχος

Σε δυσκόλεψαν ως προς τη διαχείρισή τους;

Έπεσε πολύ γέλιο όταν πρωτοξεκίνησα. Ειδικά όσον αφορά ταvideos, έβγαζα καμιά πενηνταριά για να διαλέξω τα δεκαπέντε δευτερόλεπτα που χρειαζόμουν. Όταν θέλω να πω κάτι στον κόσμο, θα το πω με ειλικρίνεια κι έτσι μου βγαίνει αυθόρμητα. Όταν θα ανεβάσω ένα video, δεν θα είναι ψεύτικο… θα είναι αληθινό. Γι’ αυτό σου λέω ότι πρέπει να τα χρησιμοποιείς σωστά τα socialmedia, να επικοινωνείς με τον κόσμο σου όταν έχεις κάτι να του πεις. Αξίζουν αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται με υγεία!

Στις περισσότερες στιγμές της καθημερινότητάς σου λειτουργείς σαν Γιάννης ή σαν Πλούταρχος;

Πάντα σαν Γιάννης! Δεν μπορώ να φύγω από τον «Γιάννη», έτσι με μεγάλωσε ο πατέρας και η μάνα μου… δύο σπουδαίοι γονείς. Ήμουν πολύ τυχερός και μεγάλωσα σε μια πολύ όμορφη οικογένεια. Δεν γίνεται να λείπει ο Γιάννης, δεν υπάρχει κανένας Πλούταρχος αν δεν υπάρχει ο Γιάννης.

Έχει τύχει ποτέ να νιώσεις πως ξεφεύγεις από αυτό;

Όχι, δεν έχω νιώσει να έχω ξεφύγει και να μην ξέρω που είμαι και που βρίσκομαι.

Ολοκληρώνοντας, θέλω να μου πεις και για την περιοδεία που ετοιμάζεις!

Ετοιμάζω ένα υπέροχο ταξίδι αλλά και πολύ κουραστικό συνάμα. Θα πάμε στους Έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας. Έχω να πάω τέσσερα – πέντε χρόνια, αν θυμάμαι καλά. Την τελευταία φορά είχαμε κάνει μια σπουδαία συναυλία και είχαμε φτιάξει ένα σπίτι για παιδιά με ειδικές ικανότητες εκεί. Συμμετείχα σε αυτό και μαζέψαμε επτά χιλιάδες κόσμο. Φτιάχτηκε αυτό το σπίτι και φυσικά συμμετείχαμε όλοι αφιλοκερδώς, ζήτησα μόνο να μπει κάπου το όνομα της οικογένειάς μου. Έγινε στη Μελβούρνη και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Κάποια στιγμή μακάρι να μπορέσουμε να το κάνουμε και στο Σίδνεϋ. Θα πάμε τη δεύτερη μέρα του Πάσχα και θα μείνουμε δέκα μέρες, θα κάνουμε τρεις συναυλίες. Θα γυρίσουμε για είκοσι μέρες και μετά θα φύγουμε για περιοδεία στην Αμερική!

Οφείλει ο καλλιτέχνης να «δίνει», να συμβουλεύει, να βοηθά όσο μπορεί με αυτό τον τρόπο τους συνανθρώπους του;

Δεν υπάρχει «συμβουλή» σήμερα, μόνο μέσω του βίου μας μπορούμε να μεταφέρουμε μερικά πράγματα στον κόσμο. Με τη μέγιστη προσοχή, οφείλουμε να μεταδώσουμε ότι μπορούμε από τα βιώματά μας στις νεότερες γενιές. Πολλές φορές σκέφτομαι πως εμείς μαθαίνουμε μέσα από τα παιδιά μας κι όχι τα παιδιά μας μέσα από μας. Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα για μένα. Αν περάσει μια μέρα που δεν θα μου έχει διδάξει κάτι, ειλικρινά στο λέω, στεναχωριέμαι γιατί νιώθω πως είναι μια χαμένη μέρα.

Πώς ηρεμεί ο Γιάννης Πλούταρχος;

Ασχολούμαι πάρα πολύ με τη μουσική, μ’ αρέσει να ακούω και να ψάχνομαι πάρα πολύ. Έχω πάρα πολύ όμορφα projects στο μυαλό μου που θα ήθελα κάποια στιγμή να πραγματώσω. Εύχομαι να γίνουν πραγματικότητα!

Γιάννης Πλούταρχος

Συνέντευξη & Επιμέλεια: Σοφία Μπεκιάρη

Απομαγνητοφώνηση: Αθανασία Βογιάρη

 

Πηγή: tralala,gr

SFERA ΝΕΑ

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Συνέντευξη | Γιάννης Πλούταρχος: Δεν υπάρχει κανένας «Πλούταρχος» αν δεν υπάρχει ο Γιάννης!”

Leave a Reply