Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τους ημιτελικούς της Eurovision 2019| Πότε εμφανίζονται Ελλάδα & Κύπρος;

Jan 29, 2019 No Comments by

Ολοκληρώθηκε χθες η κλήρωση των ημιτελικών της Eurovision 2019 από την οποία μάθαμε σε ποιον ημιτελικό θα διαγωνιστεί η κάθε χώρα καθώς και σε ποιο από τα δύο μέρη του κάθε ημιτελικού θα εμφανιστεί. Η κλήρωση διεξήχθη στο Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ, με κεντρικούς παρουσιαστές τους Assi Azar και Lucy Ayoub, δύο από τους 4 παρουσιαστές της Eurovision 2019. H βραδιά ξεκίνησε με την τελετή παράδοσης των κλειδιών της διοργάνωσης από τον αντιδήμαρχο της Λισαβόνας Duerte Cordeiro στον δήμαρχο του Τελ Αβίβ Ron Huldai.

Στο πρώτο σκέλος της κλήρωσης οι 6 χώρες που θα διαγωνιστούν απευθείας στον τελικό (Γαλλία,Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία) ορίστηκαν στον ημιτελικό που θα μπορούν να ψηφίσουν. Συγκεκριμένα στον Α’ημιτελικό θα ψηφίσουν Ισπανία, Γαλλία, Ισραήλ ενώ στον Β’ημιτελικό θα ψηφίσουν Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Έπειτα περάσαμε στο κύριο μέρος της κλήρωσης όπου κληρώθηκαν οι χώρες στους ημιτελικούς. Οι χώρες ήταν ήδη χωρισμένες σε 6 groups προκειμένου να μειωθεί η δύναμη των παραδοσιακών συμμαχιών. Να σημειώσουμε ότι η σειρά με την οποία γράφουμε τις χώρες δεν είναι αυτή με την οποία θα εμφανιστούν στην Eurovision, αυτή θα καθοριστεί από τους διοργανωτές αργότερα. Η κλήρωση των ημιτελικών ήταν η παρακάτω:

A’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (14 Μαΐου 2019)

Α’ ΜΕΡΟΣ
Σλοβενία
Λευκορωσία
Τσεχία
Μαυροβούνιο
Κύπρος
Σερβία
Φινλανδία
Πολωνία
Ουγγαρία

B’ ΜΕΡΟΣ
Εσθονία
Πορτογαλία
Άγιος Μαρίνος
Ισλανδία
Γεωργία
Αυστραλία
Βέλγιο
Ουκρανία
Ελλάδα

B’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (16 Μαΐου 2019)

Α’ ΜΕΡΟΣ
Ελβετία
Σουηδία
Ιρλανδία
Αυστρία
Μολδαβία
Λετονία
Ρουμανία
Δανία
Αρμενία

B’ ΜΕΡΟΣ
Αλβανία
Αζερμπαϊτζάν
ΠΓΔΜ
Νορβηγία
Ρωσία
Ολλανδία
Κροατία
Λιθουανία
Μάλτα

Βλέπουμε λοιπόν ότι Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται για 4η συνεχόμενη χρονιά μαζί στον πρώτο ημιτελικό με την Ελλάδα να βρίσκεται στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού, ενώ η Τάμτα θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού εκπροσωπώντας την Κύπρο.

Πως σας φαίνεται η κλήρωση;

Πιστεύετε πως είναι ευνοϊκή για Ελλάδα και Κύπρο;

Θυμίζουμε ότι ο πρώτος και ο δεύτερος ημιτελικός διεξάγονται στις 14 & 16 Μαϊου, με τον μεγάλο τελικό να λαμβάνει χώρα στις 18 Μαϊου.

Πηγή: infegreece.gr 

 

Πηγή: tralala,gr

SFERA ΝΕΑ

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τους ημιτελικούς της Eurovision 2019| Πότε εμφανίζονται Ελλάδα & Κύπρος;”

Leave a Reply