Παντελής Κυραμαργιός & No Pasaran | Η ιδιαίτερη παρουσίαση του album «Προσωρινά Αιώνιοι»

Dec 19, 2022 No Comments by

Σε μία ιδιαίτερη βραδιά, γεμάτη υπέροχες μουσικές, εξαιρετικές ερμηνείες και ξεχωριστούς καλεσμένους, ο Παντελής Κυραμαργιός και οι No Pasaran παρουσίασαν το album τους «Προσωρινα Αιώνιοι», που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen.

Η παρουσίαση του δίσκου έγινε το βράδυ της Τετάρτης, 14 Δεκεμβρίου, στο «Σταυρός του Νότου – Club», παρουσία κοινού και με τη συμμετοχή του Γιάννη Κότσιρα και του Χρήστου Μάστορα, δύο ερμηνευτών που συμμετέχουν σε κομμάτια του «Προσωρινά Αιώνιοι».

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Παντελής Κυραμαργιός παρουσίασαν επί σκηνής το «Άκουσα Κλειδιά», που περιλαμβάνεται στο album, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επί σκηνής σύμπραξη του Χρήστου Μάστορα με τον Παντελή Κυραμαργιό, ο οποίος ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος MEΛΙSSES. Εκτός από το τραγούδι «Πέλφε», που τραγουδούν μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στο album, ερμήνευσαν και ένα από τα τραγούδια που είχαν γράψει παρέα, πριν από αρκετά χρόνια, ως συγκρότημα.

Το «Προσωρινά Αιώνιοι» περιλαμβάνει 10 τραγούδια και ακροβατεί σε διάφορα είδη, με κοινό παρονομαστή μια ομάδα με ετερόκλητες απόψεις. Εκτός από τους No Pasaran, ο Παντελής Κυραμαργιός ενώνει τις δυνάμεις του με τους Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννη Κότσιρα, Χρήστο Μάστορα και Αφανή Ήρωα.

Το album είναι διαθέσιμο μέσα από το e-store της Panik και όλα τα έσοδα .θα δοθούν για την ενίσχυση του έργου των Γιατρών του Κόσμου.

Ο Παντελής Κυραμαργιός λέει για το album:
«τα τραγούδια έχουν χαρακτηριστικά ονείρου. Συνειδητό και ασυνείδητο συγκρούονται και προκύπτουν κόσμοι που έχουμε ανάγκη να βρεθούμε. Μέσα τους αντιστεκόμαστε, επικοινωνούμε, κρυβόμαστε, αλλάζουμε, κατανοούμε, ανακαλύπτουμε, ερωτευόμαστε. Για να γραφτεί ένα τραγούδι θυσιάζεται λίγη πραγματικότητα. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τα όνειρα. Γι’ αυτό θεωρώ ύβρη το να γράφεις ευτυχισμένος. Η ευτυχία είναι σπάνια και οφείλουμε να τη ζούμε. Το ειλικρινές τραγούδι, το αποκαλυπτικό, αφορμάται από σκοτεινή πνευματική ύλη και φτάνει σε μορφή φωτός στον ακροατή

Αυτά εδώ τα τραγούδια έγραψα την τελευταία διετία και το άλμπουμ «Προσωρινά Αιώνιοι», όπως και τα προηγούμενα, αποτελεί μία χρονογραφία. Μια πατημασιά στο άπειρο. Για να μπορώ να παρατηρώ τη διαδρομή. Την αλλαγή που μας προσφέρει το πέρασμά μας στο χρόνο. Παραδίδεται με αγάπη σε όποιον μπορεί να φανεί χρήσιμο.

Ευχαριστώ τους συνοδοιπόρους «No Pasaran» για την καινούργια ματιά αλλά και όσους άλλους μουσικούς και ηχολήπτες έλαβαν μέρος για την βοήθειά τους. Την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Γιάννη Κούτρα, τον Χρήστο Μάστορα και τον Αφανή Ήρωα για το μοίρασμα. Είμαι ευγνώμων. Την Κυριακή Αιλιανού και τη Ζαμπία Καζάνα για την υποστήριξη. Τον Νίκο Χαϊκάλη και τον Γιώργο Καραγιάννη στην Panik για την προσπάθειά τους να με εισαγάγουν στην ψηφιακή εποχή. Τον Γρηγόρη Ψαλτάκο και τον Γιάννη Μαργετουσάκη για τα αναρίθμητα δώρα. Τέλος, τους δικούς μου ανθρώπους για την ομορφιά και την αγάπη με μια τόση δα αναφορά στη Χαρά που βρίσκεται μέσα στο καθετί.
Καλή αντάμωση! Και Ζήτω!».

SFERA ΝΕΑ

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Παντελής Κυραμαργιός & No Pasaran | Η ιδιαίτερη παρουσίαση του album «Προσωρινά Αιώνιοι»”

Leave a Reply