«Μαθήματα ζωής» μας παραδίδει ο Πάνος Βλάχος

Apr 02, 2021 No Comments by

Ο Πάνος Βλάχος παρουσιάζει το single «Μαθήματα ζωής».

Τα «Μαθήματα ζωής», σε στίχους και ερμηνεία του Πάνου Βλάχου και μουσική του Κώστα Παρίσση, είναι ένα τραγούδι έκπληξη, με χειμαρρώδη λόγο και πρωτότυπη μουσική δομή που θα κλέψει την παράσταση και θα συζητηθεί πολύ.

Ο Πάνος Βλάχος καταφέρνει να εκφράσει εύστοχα, με αιχμηρό και αυτοσαρκαστικό τρόπο τη νεοελληνική πραγματικότητα, αυτό το μαγικό τόπο των αντιφάσεων και των αναπόδεικτων βεβαιοτήτων.

Στην ουσία δημιουργεί και ενσαρκώνει ένα ρεαλιστικό, καθημερινό ήρωα που θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς.

Ο Πάνος Βλάχος καταφέρνει σε μόλις τέσσερα λεπτά να αποδώσει ανάγλυφα με τρόπο σχεδόν παραληρηματικό και καταιγιστικό όλα όσα συνθέτουν μία κοινωνία που προσπαθώντας να βρει την ταυτότητά της, ερωτεύεται, ποθεί, ονειρεύεται, αυτοψυχαναλύεται, φάσκει και αντιφάσκει, σχολιάζει τους άλλους αλλά ταυτόχρονα κάνει την αυτοκριτική της, τόσο όσο αντέχει.

Το τραγούδι «Μαθήματα ζωής» είναι μια απολαυστική διαδρομή στην ασθμαίνουσα καθημερινότητά μας, μία απρόσμενη, πλημμυρισμένη με χρώμα ταινία μικρού μήκους που οπτικοποιεί μαεστρικά ο εξαιρετικός σκηνοθέτης Μιχάλης Χαραλαμπίδης με ιδανικό πρωταγωνιστή φυσικά τον Πάνο Βλάχο, που συνδυάζει και εδώ με έμπνευση τις δύο ιδιότητές του.

Ο Κώστας Παρίσσης συνθέτει με απόλυτη αίσθηση του ρυθμού των ορμητικών λέξεων και τονίζει την υφέρπουσα ειρωνεία που τις διατρέχει.

Το τραγούδι έχει δώσει τον τίτλο του στον τρίτο προσωπικό δίσκο του Πάνου Βλάχου, που θα κυκλοφορήσει από το Ogdoo Music Group τη Δευτέρα 29 Μαρτίου.

SFERA ΝΕΑ

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “«Μαθήματα ζωής» μας παραδίδει ο Πάνος Βλάχος”

Leave a Reply