«Κρυφόν Σεβντά» | Το νέο τραγούδι του Παναγιώτη Τερζίδη, Γιάννη Γκόσιο & Πέλα Νικολαΐδου κυκλοφόρησε

Nov 10, 2023 No Comments by

Ο Παναγιώτης Τερζίδης μαζί με τον Γιάννη Γκόσιο και την Πέλα Νικολαΐδου μας παρουσιάζουν το νέο τραγούδι με τίτλο «Κρυφόν Σεβντά» που κυκλοφορεί τώρα από την Heaven Music.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο ποντιακό τραγούδι που παντρεύει αριστοτεχνικά παραδοσιακά ποντιακά κείμενα με μια δυνατή και πλούσια ενορχήστρωση. Στα φωνητικά συναντάμε τους ταλαντούχους Γιάννη Γκόσιο και Πέλα Νικολαΐδου ενώ ο Παναγιώτης Τερζίδης παίζει μπουζούκι.

«Κρυφόν Σεβντά», λοιπόν, ή αλλιώς «Έρωτας Κρυφός» σε ένα διαφορετικό τραγούδι το οποίο μας ταξιδεύει στην καρδιά του Ελληνισμού.

 

«Αχ κρυφόν σεβντά σα καρδόπα ανοί’ς γεράνι,
Όσα χρόνια κι αν διαβαί’νε με τον πόνον απομέν’νε»

 

Η μετάφραση στα Νέα Ελληνικά:

 

«Αχ έρωτα κρυφέ στις καρδούλες ανοίγεις πληγές,
όσα χρόνια κι αν περάσουν παραμένουν πονεμένες»

 

Ο Παναγιώτης Τερζίδης δηλώνει τα ακόλουθα για το τραγούδι: “Η ποντιακή μου καταγωγή αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία ενός ποντιακού τραγουδιού. Θεωρώ, πως όποια κι αν είναι η πορεία ενός καλλιτέχνη στο χώρο της μουσικής, οφείλει να μην ξεχνά τις ρίζες του. Έχουμε χρέος να διατηρήσουμε ζωντανή την παράδοση των προγόνων μας, μέσα από δημιουργίες του σήμερα, γι’ αυτό κι επέλεξα δύο νέους ανθρώπους, οι οποίοι αγωνίζονται προς αυτή την κατεύθυνση στο χώρο του ποντιακού τραγουδιού, τον Γιάννη Γκόσιο που εκτός από την ερμηνεία έγραψε το στίχο και τη μουσική του τραγουδιού, την Πέλα Νικολαΐδου, αλλά και τον Αβραάμ Γκόσιο στη λύρα και την ενορχήστρωση.”

 

Το νέο τραγούδι «Κρυφόν Σεβντά» κυκλοφορεί τώρα από την Heaven Music

SFERA ΝΕΑ

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “«Κρυφόν Σεβντά» | Το νέο τραγούδι του Παναγιώτη Τερζίδη, Γιάννη Γκόσιο & Πέλα Νικολαΐδου κυκλοφόρησε”

Leave a Reply