ΚΑΠΠΑ | Το νέο του Album «7ος Όροφος» κυκλοφόρησε

Apr 30, 2022 No Comments by

«Ο 7ος Όροφος είναι μια ηχητική πτώση στο κενό
που θα σε κάνει να σταθείς στα πόδια σου»

Εκεί απ’ τα ψηλά ο ΚΑΠΠΑ παρατηρεί, ζει, συνθέτει και δημιουργεί το πρώτο του ολοκληρωμένο album με τον τίτλο «7ος Όροφος» ,που είναι το μουσικό καταστάλαγμα όλων αυτών των χρόνων τριβής με ήχους, ανθρώπους και συναισθήματα.

Στο album «7ος Όροφος» επιχειρεί με ιδιαίτερη επιτυχία να δέσει αρμονικά όλες αυτές τις διαφορετικές μουσικές που αγαπά και να αναδείξει στιχουργικά καθημερινές ανθρώπινες αναζητήσεις με τελικό σκοπό να δημιουργήσει ένα στιβαρό συνθετικό αποτέλεσμα. Στα 11 τραγούδια που μας παρουσιάζει, ο ακροατής θα διακρίνει τα έντονα ηλεκτρονικά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως παράγωγο να εμπλουτίζονται με έντεχνα, rock, παραδοσιακά και Hip-Hop ηχοχρώματα. Ενώ η περίτεχνη χρήση φυσικών οργάνων (κρουστά, πνευστά, έγχορδα) στην σύνθεση προσδίδει στην παραγωγή μια γλυκιά γήινη αίσθηση και ατμόσφαιρα.

Λαμπερές στιγμές στην ανέλκυση προς τον «7ο Όροφο» είναι το ρυθμικό «Άυπνες Νύχτες» που με την αέρινη pop αισθητική του σε ταξιδεύει προς το ουσιαστικό. Ακολουθεί ένα αναπάντεχο πέρασμα στην έντεχνη πλευρά του ΚΑΠΠΑ με το «Ο Κόμπος» με τη συμμέτοχη του Σταυρού Τσολάκη στην ερμηνεία. Συνεχίζεται με το τραγούδι «Άνθρωποι» όπου μέσα από την οπτικοποίησή του εκλαμβάνουμε και μια πρώτη μικρή αντιπροσωπευτική γεύση για το τι θα ακολουθήσει. Καθώς ανεβαίνουμε επίπεδα η μουσική περιπέτεια συνεχίζεται με το «Σαν Ξένοι» με τα παραδοσιακά και rock στοιχεία του, συνεχίζουμε προς τις ηλεκτρονικές στιγμές του album «Ένας Μεγάλος Δρόμος», «Απέναντι», «Καινούργια Αρχή», «Ξημερώνει» και ολοκληρώνουμε με τα δυο πρώτα digital singles που μας παρουσίασε, τα «Η Συνήθεια της Λύπης» και «Θα Περιμένω» με τη συμμετοχή της Σοφίας Στάικου .

Σε αυτή την πρώτη σημαντική δισκογραφική κυκλοφορία ο ΚΑΠΠΑ είχε την χαρά να πορευτεί στην δημιουργία του με μερικούς αξιόλογους, αλλά και νέους μουσικούς, που μοιραστήκαν απλόχερα μαζί του ιδέες, χρόνο και αγάπη για την μουσική, αυτοί είναι:

Νίκος Μαγνήσαλης: Τύμπανα/ Κρουστά/ Νεύ/ Φλογέρα/ Κλαρίνο
Έρση Μειτανίδου: Φλάουτο
Σοφία Στάικου: Βιόλα/ Βιολί
Σπύρος Κακάλης – Νίκος Δημούδης – Λεωνίδας Αναγνώστου: Κιθάρες
Δημήτρης Κάκος: Μπάσο
Κώστας Κατσαρός: Τρομπέτα
Γιάννης Μπουζούκης: Σαξόφωνο

Μini Bio ΚΑΠΠΑ
Με μακροχρόνια μουσική πορεία, ως σύνθετης, στιχουργός, παραγωγός, μουσικός, μέλος και ιδρυτής συγκροτημάτων από την δεκαετία του ‘90 μέχρι σήμερα, ο Κώστας Καραμήτσος (ΚΑΠΠΑ) έχει αφήσει ανεξίτηλα το ξεχωριστό του μουσικό αποτύπωμα. Σε αυτό το προσωπικό του project επιχειρεί να συνδέσει το δικό του ευρύ ηχητικό φάσμα επιρροών και επιλογών. Ένα πολυδιάστατο κράμα που είναι βαθιά προσωπικό, αυτοβιογραφικό και γεννήθηκε από τις απαρχές του ελληνικού ροκ και της έντεχνης σκηνής, μεταπήδησε στην πρωτόυλη Hip-Hop και μπολιάστηκε με μεγάλες δόσεις προγενέστερης και σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής.

Δείτε την album playlist:

SFERA ΝΕΑ

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “ΚΑΠΠΑ | Το νέο του Album «7ος Όροφος» κυκλοφόρησε”

Leave a Reply