Έφυγε από τη ζωή ο πολυβραβευμένος κινηματογραφικός συνθέτης Michel Legrand

Jan 28, 2019 No Comments by

Ο εξέχων και πολυβραβευμένος συνθέτης αφήνει πίσω του έναν πλούσιο μουσικό κόσμο που θα είναι πάντα διαθέσιμος για αισθητική απόλαυση. Τον Michel LeGrand είχαμε ευκαιρία να τον απολαύσουμε στη χώρα μας.

Ο Michel Legrand υπήρξε ένας από τους μέγιστους μελωδούς των τελευταίων 60 χρόνων – και αυτό αντικατοπτρίζεται παντού, στη τζαζ του, στις μουσικές του για το σινεμά, στα τραγούδια του. Σάουντρακ ταινιών όπως «The Thomas Crown Affair» ή «The Umbrellas of Cherbourg» είναι κλασικά – και αποτελούν μόνο τις πιο ευδιάκριτες περιπτώσεις από ένα σύνολο περίπου διακοσίων! Ο Legrand ήταν ένας εξαιρετικός τζαζ πιανίστας όταν μπήκε στο «νέο κύμα» των Γάλλων κινηματογραφιστών και έγινε ένα με αυτούς. Αυτό συνέβη πριν από 60 χρόνια ακριβώς, το 1959.

Η προσέγγιση του Michel Legrand στην κινηματογραφική μουσική έφερε μια φρεσκάδα σ’ αυτή την τέχνη, μια ποιότητα καθαρά γαλλική – που εμπλούτισε ακόμα και τις χολυγουντιανές παραγωγές που υπέγραψε ο Γάλλος μαιτρ. Και η καριέρα του σφραγίστηκε με μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια όπως «The Windmills of Your Mind», «What Are You Doing the Rest of Your Life», «Between Yesterday and Tomorrow», «I Will Wait for You» και άλλα που θα εξακολουθήσουν να μας συντροφεύουν.

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 26 Ιανουαρίου σε ηλικία 86 ετών.

Πηγή: athinorama.gr

 

Πηγή: tralala,gr

SFERA ΝΕΑ

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Έφυγε από τη ζωή ο πολυβραβευμένος κινηματογραφικός συνθέτης Michel Legrand”

Leave a Reply