Άλκηστις Πρωτοψάλτη – Στέφανος Κορκολής – «Με Τα Φτερά Της Ποίησης» | Η παρουσίαση του album σε μία ιδιαίτερη βραδιά

Mar 28, 2022 No Comments by

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής ταξίδεψαν μοναδικά το κοινό «Με Τα Φτερά Της Ποίησης», παρουσιάζοντας στον «Ιανό» το ομότιτλο διπλό live album τους, που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen.

Στην ιδιαίτερη βραδιά, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής μίλησαν για τη δημιουργία του σπάνιου live album από το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, το οποίο ηχογραφήθηκε το 2012. Το αξέχαστο recital πιάνο – φωνή των δύο καλλιτεχνών περιλαμβάνει ποίηματα του Οδυσσέα Ελύτη, σε μουσική των Μίκη Θεοδωράκη, Ηλία Ανδριόπουλου, Στέφανου Κορκολή, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Δημήτρη Λάγιου και Μιχάλη Τρανουδάκη.

Στέφανος Κορκολής – Άλκηστις Πρωτοψάλτη – Τώνια Δραγούνη

«Ανάμεσα στις συμπληγάδες της εποχής, στις δυσβάστακτες εικόνες και συναισθήματα η ψυχή μας μαλακώνει και η καρδιά μας κάνει χώρο για μουσική και ποίηση. Ο Αιγιοπελαγίτης Οδυσσέας Ελύτης πάντα θα δημιουργεί ένα μαγικό τοπίο και θα πλουτίζει την φαντασία μας», ξεκίνησε την ομιλία της η ερμηνεύτρια και ο διακεκριμένος πιανίστας συμπλήρωσε «καταθέσαμε τις ψυχές μας αβίαστα στο μεγαλούργημα που λέγεται Οδυσσέας Ελύτης. Τα τραγούδια αυτά θα ταξιδεύουν με ολάνοιχτα πανιά στην έκφρασή μας».

Με τον μοναδικό  σολίστα στο πιάνο και την υπέροχη ερμηνεύτρια ακούσαμε μερικά από τα τραγούδια του album «Με Τα Φτερά Της Ποίησης», όπως «Το Κοχύλι», «Όμορφη Και Παράξενη Πατρίδα», «Του Μικρού Βοριά», «Ο  Έρωτας Τ’ Αρχιπέλαγος» και «Το Τρελοβάπορο».

Άλκηστις Πρωτοψάλτη – Γιώργος Αρσενάκος

Την παρουσίαση προλόγισε ο Νίκος Θρασυβούλου, ενώ, εκτός από τους δύο καλλιτέχνες, για το album μίλησε και η Τώνια Δραγούνη, της οποίας οι φωτογραφίες που μυρίζουν Ελλάδα «ντύνουν» το booklet του album.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη – Μιχάλης Χατζηγιάννης

Μεταξύ εκείνων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν ο CEO της Panik Records, Γιώργος Αρσενάκος, μαζί με το team της εταιρείας, καθώς και οι καλλιτέχνες Μάριος Φραγκούλης, Μιχάλης Χατζηγιάννης , Σοφία Μανουσάκη και Γιώργος Περρής.

Μετά την παρουσίαση, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής υπέγραψαν τα albums, συνομίλησαν και φωτογραφήθηκαν με τον κόσμο.

Γιώργος Περρής – Άλκηστις Πρωοτψάλτη – Στέφανος Κορκολής – Τώνια Δραγούνη – Μάριος Φραγκούλης

Δείτε την official album playlist:

SFERA ΝΕΑ

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Άλκηστις Πρωτοψάλτη – Στέφανος Κορκολής – «Με Τα Φτερά Της Ποίησης» | Η παρουσίαση του album σε μία ιδιαίτερη βραδιά”

Leave a Reply