Βιογραφία | Πέτρος Ιακωβίδης

Sep 25, 2017 No Comments by

Ο Πέτρος Ιακωβίδης είναι Έλληνας τραγουδοποιός κι έχει γεννηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ο Πέτρος Ιακωβίδης κατάγεται από την Καβάλα και η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Έχει πραγματοποιήσει μουσικές σπουδές σε κιθάρα, μπουζούκι, κρουστά και πιάνο, τραγουδάει επαγγελματικά από τα 13 του χρόνια και θεωρείται ένας από τους πιο υποσχόμενους καλλιτέχνες της γενιάς του, τόσο σε ερμηνευτικό όσο και σε συνθετικό επίπεδο.

Η επίσημη είσοδός του στην ελληνική δισκογραφία έγινε το Μάρτιο του 2015 όπου υπογράφει στην ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ και κυκλοφορεί το πρώτο του single με τίτλο “Ο Έρωτάς μου γίνε” σε στίχους και μουσική του ιδίου, του STAN και της ICON MUSIC. Ακολούθησαν το “Βάλε”“Αγκαλιά” και το πρόσφατο “Κοριτσάκι μου” το οποίο ξεπέρασε τις 8,300 000 προβολές στο YouTube και βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των ραδιοφώνων.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η εμφάνιση του στη σκηνή των MAD VIDEO MUSIC AWARDS (2016) με το Χρήστο Δάντη και το Στέλιο Λεγάκη. Ο Πέτρος Ιακωβίδης ήταν υποψήφιος στην κατηγορία “Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη” στα MAD VMA στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα εμφανιζόταν σε ένα από τα πιο επιτυχημένα σχήματα της νυχτερινής Αθήνας, στο Fantasia, στο πλευρό του Κωνσταντίνου Αργυρού και συγχρόνως πραγματοποιεί εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο.

Παράλληλα, δεν σταματάει να ασχολείται με την σύνθεση και πολλοί είναι οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες που προτιμούν τις δημιουργίες του, όπως ο Κωνσταντίνος Αργυρός ο οποίος συμπεριέλαβε στο δίσκο του δυο τραγούδια με τη συνθετική και στιχουργική υπογραφή του Πέτρου Ιακωβίδη (“Αθήνα-Θεσσαλονίκη” & “Φοβάμαι”) καθώς και ο STAN, o oποίος συνεργάστηκε με τον νεαρό δημιουργό στην καινούργια του επιτυχία “Χτύπα” αλλά και σε άλλα τραγούδια που περιλαμβάνονται στον νέο του δίσκο, όπως “Eίσαι Απαραίτητη” κ.ά.

Η τεράστια επιτυχία του Κωνσταντίνου Αργυρού “Ξημερώματα” που γκρέμισε τα πάντα στο πέρασμά της φέρει την υπογραφή του Πέτρου Ιακωβίδη. Το τραγούδι συγκεντρώνει περισσότερα από 18 εκατομμύρια προβολές στο διαδίκτυο ενώ βρέθηκε και στην κορυφή του IFPI National Airplay Chart.

Στις αρχές Ιουνίου του 2017 κυκλοφόρησε ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος του Πέτρου Ιακωβίδη με 13 τραγούδια που φέρουν την υπογραφή του.

Δισκογραφία

Singles
2015: Ο έρωτας μου γίνε
2016: Βάλε
2016: Αγκαλιά
2016: Κοριτσάκι μου
2017: Κάτσε καλά
2017: Ακροβάτης
2017: Αποτυπώματα

Video Clips
2015: Ο έρωτας μου γίνε
2016: Βάλε
2016: Αγκαλιά
2016: Κοριτσάκι μου
2017: Κάτσε καλά
2017: Ακροβάτης

Albums
2017: Αποτυπώματα (Minos Emi / Universal)

 

ΕπιμέλειαΠροσαρμογή: Βογιάρη Αθανασία 

ΠηγήPetros Iakovidis / wikipedia.org 

SFERA ΝΕΑ

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Βιογραφία | Πέτρος Ιακωβίδης”

Leave a Reply