Βιογραφία | Ιφιγένεια Γιαννοπούλου

Jul 12, 2017 No Comments by

Η Ιφιγένεια Γιαννοπούλου γεννήθηκε το 1964 και άρχισε να συγγράφει τα πρώτα της παιδικά βιβλία στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Παράλληλα σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών, Δημοσιογραφία στο Δημοσιογραφικό Εργαστήρι του Χάγιου και 12 χρόνια στο Εθνικό Ωδείο και στο Ελληνικό Ωδείο κλασική κιθάρα, πιάνο και ορθοφωνία. Συγχρόνως άρχισε να παρουσιάζει στην ΕΡΤ τις πρώτες της παιδικές τηλεοπτικές εκπομπές και, στη συνέχεια, μεγάλες μουσικές τηλεοπτικές παραγωγές στο κρατικό κανάλι, αλλά και σε μεγάλα ιδιωτικά κανάλια. Είχε συγγράψει πάνω από 500 σενάρια για τηλεοπτικές εκπομπές. Για πάνω από 17 χρόνια εργαζόταν ως μουσικός παραγωγός στο ραδιόφωνο…!

Παράλληλα, από το 1985 ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη συγγραφή στίχων, υπογράφοντα πάνω από 700 τραγούδια.

Από το 1987 είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος και ως αρχισυντάκτρια σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά! Το 1991 βραβεύτηκε από τα “Μουσικά Βραβεία” με το “Πρώτο Βραβείο Στίχου” για το τραγούδι της “Στους πέντε ανέμους” σε μουσική του Στέφανου Κορκολή.

Το 1997 την τίμησε η UNESCO αναθέτοντάς της να γράψει το “Επίσημο Τραγούδι της Unesco” για τη χρονιά 1998. Το 1997 βραβεύτηκε ξανά από τα “Μουσικά Βραβεία” με το “Τιμητικό Βραβείο” για τη συνολική της προσφορά στο στίχο…! Είχε συγγράψει 15 παιδικά βιβλία με μυθολογικό, λαογραφικό και λογοτεχνικό περιεχόμενο, ενώ έχουν ανέβει τρία παιδικά θεατρικά της έργα σε μεγάλες θεατρικές σκηνές καθώς και σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Πέθανε τον Ιούνιο του 2004 σε ηλικία 40 ετών. Ο θάνατος της ήταν αιφνίδιος και πιθανολογείται, ότι το νήμα της ζωής της άτυχης γυναίκας έκοψε αλλεργικό σοκ, που υπέστη μετά από ένεση ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο!

Πηγές:

www.biblionet.gr

Επιμέλεια-Προσαρμογή: Χριστίνα Κωσταβάρα

(Δυστυχώς όσο και να ψάξαμε δεν βρήκαμε περισσότερες πληροφορίες)

SFERA ΝΕΑ

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Βιογραφία | Ιφιγένεια Γιαννοπούλου”

Leave a Reply